Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdá se, že Roger Brown má všechno, co si člověk může přát. Je nejúspěšnějším lovcem hlav (vyhledávačem talentů) v Norsku, za manželku má překrásnou galeristku a vlastní úchvatný dům. Zároveň si ale žije nad poměry a potají krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže jménem Clas Greve. Nejen že je Greve ideálním kandidátem na pozici, o kterou Roger usiluje, je i majitelem Rubensova Lovu na kance, jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění. Roger vycítí příležitost stát se finančně nezávislým a začne plánovat svou vůbec největší krádež. Brzy ovšem narazí na problém a tentokrát to nejsou peníze, které by ho mohly poslat ke dnu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (999)

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi ještě včera někdo řekl, že Norové umí natočit prvoligový, černohumorný akční thriller, vysmál bych se mu do xichtu a myslel si o něm, že pochází z Osla. Dnes mám z toho dokonalého porna pro "slaboduché" konzumenty akorát tak brutálně namožené zápěstí a neodolatelnou chuť detailně vysvětlit některým mým oblíbeným, sedmitečným militantním feministkám, že by měly sem tam nechat mozkožrouta zahálet a zkusit chvíli přemýšlet přirozením. Já to udělal a perfektně tak docenil hloubku stoosmdesáticentimetrových norských krasavic, metrosexuální charm toho Lannisterovic bastarda a k dokonalému potěšení už mi tam chyběli pouze osmiletí, růžolící, otylylí chlapečci. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Kedysi som si myslel, že všetko severské je tak trochu v "nemeckom štýle", teda perfekcionistické, čisto účelové a odosobnené. Teda vlastne bez duše a akejkoľvek záživnosti. Roky ma však utvrdili v tom, že to vôbec nie je pravda a tak aj Lovci hláv sú sfilmovaní v duchu najlepšej európskej tradície. Výsledným produktom Nóra Tylduma je inteligentný mrazivý thriller, ktorý sa svojimi kvalitami až nebezpečne blíži brilantnej predlohe úspešného a čoraz obľúbenejšieho Jo Nesba. Určite tomu napomáhajú aj skvelé výkony ústrednej dvojky - zlodej Hennie a militantný Coster-Waldau z Hry o tróny. Lovci hláv sa môžu bez problémov zaradiť medzi najlepšie filmy roku 2011. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tramtadadá, Ťuldum je božan a lovec hvězd! Žádná ohraná bajka o zlodějíčkovi, kterak ke katarzi došel a pohádky byl šmitec, nýbrž severská syrovina na téma "když se něco se*e, má se to s*át pořádně" aneb nevěra může zachránit život. Se vším všudy uvěřitelný bizár, i když kdo se bude chtít šťourat v konečníku příběhu, ten určitě něco vyšťourá. Já šťourali zdravím a mám na ně otázku, jestli náhodou neměří 168 cenťáků a méně? ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na hollywood, letošním thrillerem roku je právě tento severský film. Nečekal jsem hodně a dostal jsem až moc. Samozřejmě celej film je založenej na knižní předloze a tudíž chválit scénář a námět, ačkoli fantastickej, by si protiřečilo. Ale aspoň pochválit můžu výborný herce, napínavý scény, černej humor (scéně s traktorem jsem se smál asi 5 minut) a skvěle odvedenou režisérskou práci. Lovci hlav se u mě dostalo před Drive, a to jsem myslel že ho letos nic nepřekoná. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jsem heterosexuální žena, jasný? Takže když přede mě ve filmu postavíte mrňavého slizkého mindráka a v opozici urostlého adonise, navíc typ z mých vlhkých snů, mé hormony jednoznačně zavelí: "Držíme palce fešákovi!" i kdyby dotyčný prznil, griloval a požíral štěňátka amerických kokršpanělů. Já rozkazy svých hormonů plním a modří už vědí, proč v žádném případě nemůžu udělit pět hvězdiček, přestože se Ódinovi uctívači vycajchnovali: stvořili kvalitní, afroamerickou (buďme korektní a nerasističtí!) komedií lehce šmrncnutý thriller, který jistě do roka a do dne předžvýká v remaku pro zámořské Homery Hnojiwood - v hlavní roli s Mikem Myersem a Justinem Timberlakem. To bude žůžo, už se nemůžu dočkat, jak to budu pohrdavě ignorovat! 75% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • „Bol by som rád, keby Lovci hláv neboli len zábavným filmom, ale aby dokázali aj dojať a primäť k zamysleniu. Je to film, ktorý v sebe nesie veľký príbeh, ale zároveň sa nebojí vás rozosmiať alebo vás prinútiť zalapať po dychu napätím," povedal režisér Morten Tyldum. (Zdroj: ASFK)
  • Kromě scény v televizi jsou ve filmu další dva odkazy na film Muži, kteří nenávidí ženy (2009), který byl také natočen podle jedné z knih knižní série „Millenium“ (2005 - 2007) Stiega Larssona. Z tohoto snímku je zde použito několik leteckých záběrů a auto z něj tu bylo digitálně nahrazeno autem, které vlastní Roger Brown (Aksel Hennie). (akisha)

Související novinky

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

23.02.2013

Dwayne Johnson nedávno tvrdil, že jako dítě měl rád italské „sword and sandals“ eposy s kulturistou Stevem Reevesem a snil o tom, že si jednou taktéž zahraje Herkula (nebo Hérakla, chcete-li).… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama