Reklama

Reklama

Epochální výlet pana Třísky do Ruska

(TV film)

Obsahy(1)

Blšanský učitel Jaroslav Tříska před několika lety našel deník svého dědečka legionáře, jenž strávil několik let v ruském zajetí. Jeho vnuk nyní bere dědův deník do batohu a vydává se na svou životní výpravu. Trasa je vedena přesně ve stopách putování děda-legionáře po ose Praha - Moskva - Jekatěrinburg - Novosibirsk - Čita. Na své cestě neobjevuje jen vnější změny, které se za ten čas udály. Pokouší se také nalézt odpovědi na otázky zda-li se dá říct, že v Rusku panuje demokratické zřízení? Jakou podobu tato demokracie má? Máme se obávat Vladimira Putina? A proč v Rusku střílí novináře? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Hm, Jarda s Fildou na tripu... Předpokládám dle této formou i obsahem doslova vypocené sračky, že pan učitel - vypadající, mluvící a chovající se jak vypuštěný z blbšule - Tříska (ejhle kouzlo nechtěného coby doklad o stavu našeho školství, pokud jde tedy vůbec o reálnou osobu...) bude zřejmě nějak geneticky spřízněn s klanem Remunda. Jen nechápu a zajímalo by mě, proč téhle šaškoidní materii říká protekční zoufalec F.R. "dokumentární film". A ještě si smradi berou do svých podělávkovských tlamek statečné mrtvé ruské nezávislé novináře... Hnus! . . . Takže další hodina sprostoduchého homovidea, prolepeného za pár mega Stádním fondem pro podporu a živobytí pražskulturních nýmandů? Ubohost hodna tak leda ceny za ošetření třísky v prdeli na dementgencíi kdesi v Trudnokamensku... °-(.. - - - P.S. A myslíte pane rejžisejre, že pan profesor K. je agentem KGB? Mohl byste o tom natočit nějaký příští >dokument< , že... - - - P.P.S. Jo vyrobeno v ČT Brno! Tak tím se to zase jednou všechno vysvětluje... %-))) - - - - - (Poprvé a naposledy s nutkáním ke zvracení sledováno 7.4.2011 na >epochválním prostoru< , hodnocení a komentář zde jako první - 7.4.2011) ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

S filmovou tvorbou Filipa Remundy mám tak či tak problém, ale tentokrát to už je těžkotonážní krize. Jeho dílko nepřináší v poznání Ruska nic k tomu, co je už dobře známo z nesrovnatelně lepších dokumentů i hrané tvorby minulosti. Je ale plné pozérství, křečovité nadsázky a s prominutím blábolů. Jestliže si v součastnosti česká dokumentární tvorba stojí vysoko, pak tohle je její suterén. Celkový dojem: 5 %. ()

Reklama

PaRi

všechny recenze uživatele

To se snad nedá ani hodnotit. Bylo mi stydno vidět tu trapnou figurku v teplácích a helmě s kamerou (nepochopil jsem tuhle stylizaci - poučte někdo prosťáčka) jak rozmlouvá vážně o zabitých ruských novinářích. Málokdy se vidí takováhle snůška stupidity a nevkusu! Od téhle sekvence jsem již neměl sílu dívat se dál. Remundovi jsem zřejmě nedorostl a Brněnská televize pro mne zůstává ve vodách stále zatuchlejších. ()

slunicko2 odpad!

všechny recenze uživatele

37letého režiséra Filipa Remundu prostě nechápu. 1) Kdyby si podobný výplod zavěsil na svou internetovou stránku nějaký neúspěšný uchazeč o studium na FAMU, okamžitě bych pochopil, proč byl neúspěšný. Pokud se pod podobný výtvor podepíše student střední školy, který zkouší, jaké by to bylo, udělat si vlastní film, řeknu si - no budiž, zkusil si to. Snad s věkem zmoudří. Jaké další zrání lze ovšem čekat od 75letého (tuším) hlavního protagonisty? 3) Nedivím se, když podobnou věc najdu na internetu mezi statisíci osobních stránek a nejrůznějších videí. Ovšem že to vysílal 2. program České televize mi připadá přinejmenším ehm... překvapivé. ()

silent cut 

všechny recenze uživatele

Jak se bude jmenovat most? Rázný mužíček konající takovou malou kulturní vendetku, který z místních vytáhne mix informací a občas někoho postraší Putinem. Někdo se chytí, někdo ne. Občas se debatka rozjede a jede se dál. Scenerie jak z Bohdana Slámy. Akorát real a se silným nádechem nostalgie po atmosféře naplněné určitou mírou strachu. Strange but Nice ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama