Reklama

Reklama

Kamera na cestách: Provence

(TV film)
  • Francie Falvors
Francie, 2008, 52 min

Obsahy(1)

Provence, to jsou plochy levandulových polí slézové barvy, kobaltové nebe vymetené mistralem i svět opojných vůní. Ve stínu olivovníků, ve věhlasných městech uprostřed vinic lidé velebí její ozdravné účinky, přírodní scenérie a umění žít.
Provence je pestrou směsicí krajů, kultur a historie. Návštěvníka uchvátí úzké uličky, kamenné domy i zurčící kašny na venkovských náměstíčkách, stejně jako skryté pěšinky, které ho zavedou do samotného lůna přírody, jež si zachovala svůj divoký ráz. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

mosem 

všechny recenze uživatele

Tenhle kout světa by si zasloužil několik dílů. Stejně jako si zaslouží několik návštěv. Určitě nebylo snadné vybrat, která místa budou zachycena. Hodnotit, jestli se výběr zdařil nebo nikoliv, není dost dobře možné. Výběr bude vždy subjektivní a nikdy se nepodaří vybrat ke spokojenosti všech. Našel jsem tam záběry míst která jsem navštívil, jiná tam scházela, a naopak tam byla další, která bych chtěl poznat v budoucnu. Hvězdičku ubírám proto, že detailní záběry přírody, které měly podle mne podtrhnout i architekturu, působily spíše rušivě. Ale i to je individuální vnímání. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Provence je opravdu kouzelný kus naší planety, kam by měl asi každý zavítat s rodinou. Rozhodně se vyplatí to vidět na vlastní oči. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem dát Kameře na cestách jako cyklu 5 hvězdiček za neúnavné kvalitní provázení mé maličkosti po světě, a to od dětství. Teď koukám, že se dají hodnotit jednotlivé díly. Tak jo. Určitě záleží na vztahu hodnotitele k dané lokalitě. Já miluju Francii a obzvláště Provence a Azurové pobřeží nejvíc z celého světa, tak bych asi měla dát 5. Ovšem na to, že v hlavní roli byl jeden z nejkrásnějších koutů na Zemi a přilehlých planetách, to šlo myslím natočit líp, zvláště, když to točí vynikající dokumentaristé Francouzi o vynikajících místech ve Francii. Lehce nadprůměrný cestopis, s těžkým srdcem musím přiznat, že se mi jiné díly líbily daleko víc (třeba ten o Kykladách). Aktualizace: Viděla jsem podruhé a přišla jsem na to, proč mi tento dokument připadal tak halabala: prostě nestíhali! Provence je tak mimořádně nabitá přírodními, historickými a kulturními zajímavostmi, že by potřebovala celý cyklus! Jen Marseille by vydala na samostatný dokument. Takže se vše střídalo v rytmu: věže kostela, nějaká ta fasáda, kašna, trh, makové pole, u moře pak loďky. Tři minuty a popojedem. Bonnieux, Gorges, Lourmarin, Aix, Cassis, Marseille, Camargue, Arles.... ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Svět Provence, tak trochu prodchnut pagnolovským duchem. Bezpochyby dokumentární kamera dodala filmu líbeznou atmosféru. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama