Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízny film rozpráva príbeh mladej študentky Jany, ktorej sa v poslednom ročníku štúdia na strojníckej fakulte narodí syn. Hľadá pomoc u svojich najbližších príbuzných, tí jej ju však odmietajú v strachu pred spoločenským škandálom. Dcéra sa stane slobodnou matkou, napriek naliehaniu rodičov si dieťa ponechá, za čo ju rodičia vyhodia z domu. Po čase matka presvedčí otca, že dcéra patrí do rodiny a zmieria sa s ňou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Kdo si nepřečte oficiální text distributora, může si užít skvělý mládežnický film, dosahující skoro až na vrchol velmi slušného sociálního dramata napříč generacemi. "Úspěšný" funkcionář plánující život sobě i druhým, zhrzená a nahrazovaná manželka zmíněného mamonářského kariéristy, stejně smýšlející synáček, slyšící hlavně na šustění bankovek, (ne)tolerantní přístup kamarádů študentů z intru a mezi tím vším plave pevně se rozhodující, novopečená maminka. To vše se řeší v neznámé inscenaci strkající do kapsy některé daleko známější filmy o studentské mládeži osmdesátých let, která je zde, díky klasicky skvělým výkonům slovenský protagonistů, vyobrazená velmi přirozeně. Jana Nagyová svou študující maminku zvládla na výbornou a společně s velmi dobrou režií a zajímavou hudbou, drží u mě snímek v nadprůměru. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Zaujímavý náhľad do socialistických pomerov. Vonkajšková morálka má prednosť pred vnútornou (čo si pomyslia ľudia). ČSSR a jej ambivalentný postoj k potratom. (Všetci okrem nej chcú, aby šla na potrat, a ten môže povoliť iba lekárska komisia.) Materstvo a štúdium na VŠ sú pokladané za prakticky nezlúčiteľné :) Emancipujúca sa mamička zatĺka meno otca (On mi nič nesľúbil a ja od neho ani nič nežiadam.) a svojmu dieťaťu dáva meno podľa pôrodného lekára. A samozrejme nositeľom negatívnych vlastností je zazobaný riaditeľ podniku. Potešil Maroš Kramár a nadštandartne zariadené (krb, pohyblivé zrkadlo v kúpeľni) socialistické interiéry. Ale rozhodne by som túto drámu nedefinoval tak, ako je to tu (rodinný film). ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trampoty slobodnej vysokoškoláčky s dieťaťom, ktorú hrá Jana Nagtová, sa zdajú ako dostatočne výživná téma aj obsadenie na zaujímavý film. Ale dopadlo to naopak, už úvod s pôrodom je utrpenie a časom sa to nezlepšuje. Filmu chýba pútavosť, humor a občas aj zmysel. Precitnutie rodičov je také nijaké a prekryli ho titulky. Hrozná monotónna hudba, trikrát som zaspal. –––– Šarmantná vysokoškoláčka hľadá súrne podnájom. Značka: Bez záväzkov. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Nezajímavý scénář plný klišé, nesympatické postavy plné sobectví a hlouposti... Jak to asi může dopadnout. Stěží dvě hvězdy. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama