Reklama

Reklama

Jethro Tull

(koncert)
  • Maďarsko Jethro Tull (více)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2008, 55 min

Obsahy(1)

Kultovní rock s prvky folku, blues a staroanglické hudby. Britskou rockovou skupinu Jethro Tull, pojmenovanou podle zemědělského reformátora z 18. století, založil zpívající flétnista, skladatel Ian Anderson (1947). V 70. letech skupina měnila obsazení i stylové zaměření, od počátečního bělošského blues k charakteristické symbióze rocku, folku, jazzu a staroanglické hudby. Po mimořádné popularitě v 70. letech Jethro Tull díky osobnosti I. Andersona pokračovali ve svých koncertních turné i v 80. a 90. letech. Jejich aktivita trvá do dnešních dnů. Sám Anderson tvrdí: „Na pódiu je nás pět, a nikdo tu nehraje druhé housle. Každý má svoje nezastupitelné místo." (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Postrádal jsem svoji nejoblíbenější Too Old To Rock 'n' Roll: Too Young To Die, ale i tak to byl moc pěkný koncert. Stejně tak úroveň jeho nasnímání byla vysoká, jak už je ostatně pro tyto basilejské sessions typické. -------- V titulcích pořadu uvedeno: originální název Jethro Tull AVO Session Basel; režie Roli Bärlocher; země původu Švýcarsko; rok výroby 2009. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že díky nehezkému zážitku ztratil Ian Anderson kus svého jedinečného hlasu, ale i tak se jedná o dokonalý koncert. Skřížení příčné flétny s proggresivním, folk a art rockem je naprosto orgastická záležitost. A Ian hláškuje jako za mlada, několikrát mě chytil záchvat smíchu. Plná palba bez přemýšlení. ()

Reklama

gizi 

všechny recenze uživatele

I když nepatřím mezi skalní fanoušky této kapely, koncert byl výborný. Ti staříci umí pořád válet a jsou to profíci. Snad jen upřesním, že záznam byl dle titulků z roku 2009 a z Basileje. 85%, 21.5.11 ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama