Reklama

Reklama

Inventura Febia


Miloš Kopecký a Stella Zázvorková (E15)

(epizoda)

Obsahy(1)

V 15.pokračování cyklu Inventura Febia se diváci setkají s hereckými legendami, které ve filmových portrétech zobrazili neméně významní režiséři. Miloše Kopeckého představil Jaromil Jireš a snímek byl nejspíš i posledním setkáním s tímto významným českým hercem ( zemřel pouhých 10 měsíců po premiéře tohoto GENUSU ). Je otázkou, zda se Miloš Kopecký (1922 - 1996) zapsal do paměti národa víc jako několikanásobný padouch z filmů jako Limonádový Joe, Stříbrný vítr, Pyšná princezna, Jak utopit dr.Mráčka, anebo později rehabilitován Dietlovým seriálem Nemocnice na kraji města jako nezapomenutelný doktor Štrosmajer .
V druhém snímku uvidíme Stellu Zázvorkou, kterou v roce 1996 pro cyklus GENUS zobrazil režisér František Filip. Jméno Stelly Zázvorkové si lidé pamatují ani ne tak pro jeho neobvyklost (křestní dostala podle tehdy módního Flammarionova románu Stella), ale hlavně proto, že po desetiletí patřila k našim nejpopulárnějším herečkám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro fanoušky těchto dvou klasiků českého filmu přináší dokument jen něco málo informací (např. nahlédnutí do soukromí Miloše Kopeckého), přesto je to v obou případech příjemná návštěva. Miloš Kopecký svůj dokument pojal jako klasické vyprávění ve svém stylu, Zázvorková vypráví o lásce k divadlu a zamrazí, když se svěří se svou představou, že by ráda stála na prknech ještě v devadesáti letech - stáří je prostě svině. Osobnosti za pět hvězdiček. Je to milá připomínka toho, že o staré gardě snad bez vyjímky platilo rčení - co herec, to mimořádná osobnost. Jejich nástupců se očividně nedočkáme, ale můžeme na ně aspoň vzpomínat i u dílek, jako je tohle. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Renesanční člověk a umělkyně oddaná svému řemeslu by mě dokázali zaujmout i pod vedením horších režisérů. Ale Jireš a Filip? Co víc si přát? Z tohoto dílu Inventury sálá neuvěřitelná pozitivní energie, doporučuji podávat před spaním, je to lepší, než bylinné thé. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama