Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: O chloupek

  • Česko O chloupek (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1995, 30 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott
(další profese)

Obsahy(1)

Wallace, Gromit, zločinný buldog Preston a krásná Vendulína... Britský oscarový animovaný film Nicka Parka. Ovce, úklady a láska – to všechno čeká v této půlhodině pana Wallace a jeho inteligentního psa Gromita ve strhujícím, napínavém ale i humorném příběhu nazvaném O chloupek. Nick Park za něj v roce 1996 získal Oskara. Rafinovaně realizovaný animovaný film, kombinující formelu s kostrami klasických loutkových filmů, kde počet střihů 10krát převyšuje hraný akční film, a kde tedy záleží na jakémkoliv detailu. Zde totiž rozhodují „ohromné maličkosti". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

messiah 

všechny recenze uživatele

Další oskar, další propracovaný a skvělý náklep. První nasazení vynikající ovečky Shaun, hlavní hrdinky serie Shaun the Sheep. Možná nejvtipnější ze všech W&G do t0 doby. Scénka kdy hledají viníka podivností v bytě, Wallace má nohy na ovci a ona užírá stoličku na nohy je nepřekonatelná. Drobnůstky jako našlápnutí motorky mechanizovanou botou také nemají chybičku. Dokonalá Gromitova technika mytí oken vám vezme dech, načež vás dorazí úžasná "myčka" ovcí. Zástupcem zla je tentokrát strašlivý Killer Dog, jenž je nejen nebezpečný, nýbrž i parádně prohnaný a tak se stane že chudák Gromit je vyfocen "in-flagranti" zrovna když vraždí nebohou Shaun...........Tenhle Wallace & Gromit je smršť! ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Jediný animovaný film co jsem s Wallacem a Gromitem viděl a skvěle jsem se celou dobu bavil. Jestli je všechno s touto sympatickou dvojcí ve stejném duchu, pak bych měl shlédnou i další dobrodružství této bezva dvojky. V mnohém mi to připomíná Pata a Mata. I v tomto případě si animátor dal záležet na každém detailu. ()

Reklama

maxi6 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný počin od anglického Švankmajera Parka Vás ve Chloupku nenechá chvíli v klidu. Zábavná a veselá akční půlhodinka dokazuje jeho mistrný cit pro "neživou věc", akčnost a detail. Od ostatních klasických animací, vyráběných po desítkách ve stylu Pocahontas, Lví král, Mauglí atd.., tato je mezi všemi opravdu jak Popelka. ()

numi 

všechny recenze uživatele

I třetí příběh Wallace a Gromita je geniální plastelýnovou jízdou, která nemá ve svém žánru konkurenci. Romantika, humor, šílené vynálezy, akce, honičky, roboti, letadla, ovce, krekry a sýr! Vše, co si můžete od filmu přát je tady a je to zabaleno do nádherného plastelýnového kabátu. Zasloužený druhý Oskar pro Nicka Parka. [únor 2006] ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Tak to mám asi posunutou hladinu humoru, protože tohle na mě nezapůsobilo. Nechápu tu nadhodnocenost a to, že tohle má být dle čsfd nejlepší krátkometrák. Děj je polonudný, jediné co mě upřímně rozesmálo, byla ovčí akrobacie na motorce. Jinak je to bída. K tomu všemu ta animace ?! je mi jasné, že je to záměr, ale v 95 se tvořili už lepší animované filmy. Plastelína mi přijde trochu starobylá. Jediná zajímavá postavička je Gromit. Pro mě osobně nic moc, 3*** a upřímně, jsou slabé. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Preston (jméno zlého psího neřáda) je rovněž název rodného města režiséra Nicka Parka. (Valsadora)
  • Poprvé se zde objevuje ovečka "Pižla", která poté dostala svůj vlastní seriál Shaun the Sheep. (melloun)

Reklama

Reklama