Reklama

Reklama

Elena Lafé (Elizabeth Gutiérrez) je talentovaná jezdkyně. Ona, její otec a nevlastní matka Mariela (Eva Tamargo) vlastní malý hotel ve Florida Keys. Jednoho dne zkříží Eleninu cestu bílý kůň, jenž ji zavede ke zraněnému Eduardu Girónovi (Segundo Cernadas), a jelikož se blíží hurikán, vezme jej mladá dívka do otcova hotelu a stará se o něj. Eduardo se do Eleny zamiluje a ona jeho lásku opětuje - vezmou se a přestěhují se do Eduardova rozlehlého domu, v němž je Elena chladně přijata jeho příbuznými. Od zákeřné Coriny (Maritza Bustamante) se Elena Lafé dozví o Eduardově první ženě Eleně Calcaño (Ana Layevska), která s ním v den svatby skočila ze střechy domu a po níž zbylo její dvojče Daniela (Ana Layevska), které pobývá v psychiatrické léčebně...
Krátce po příchodu Eleny Lafé se v domě začínají dít divné věci - piano hraje samo od sebe a mladičká služebná spatřila ducha zesnulé Eleny (Ana Layevska, Jenny Marrero), se kterým se setkává i Elena Lafé, Laura (Wanda D'Isidoro) a dokonce i Corina.
Na Eduardově pozemku se potlouká jeho nevlastní bratr Montecristo (Fabián Rios) se svým společníkem Kalimem (Victor Corona) - oba mají co do činění s mafií, Daniela utekla z blázince a Elenu Lafé chce "Elenin přízrak" zavraždit...
Ale jaká je pravda? Co se v domě vlastně děje?! Elena Lafé a Eduardo musí překonat ještě spoustu překážek, aby konečně našli své štěstí. A to půjde v síti intrik, tajemství a vražd opravdu jen těžce... (fiLLthe3DD)

(více)

Recenze (7)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Z pohledu současného diváka tento počin vypadá poněkud zastarale a nechtěně komicky, čemuž nepřidává ani celková teatrálnost a laciné studiové kulisy, ale jelikož je pro mne Elenin duch naprostou srdcovkou z dob mého dospívání, tak tyto (a mnohé další) nedostatky s přimhouřenýma očima přehlédnu a vřele tento mix mysteriózního thrilleru a telenovelové romance doporučím každému, kdo se chce naučit španělsky :) Jedná se o remake venezuelského - lehce „hororového" - melodramatu Julia z 80. let, který byl variací na snímek Mrtvá a živá od věhlasného Mistra napětí Alfreda Hitchcocka. Hrdinkou tohoto seriálu je Elena, která je v rezidenci svého novomanžela terorizována přizrakem jeho zesnulé manželky - rozuzlení této záhady přichází překvapivě ani ne v polovině celého seriálu, přičemž pak následuje jakási druhá etapa, která už má těch klasických (ehm, retardovaných) telenovelových vztahových propletenců podstatně víc, koukat se na to však i přesto . Občasná naivita milostných zápletek pak silně kontrastovala se scénami, v nichž hl. hrdinka trpí poporodní depresí a v nichž nebohou a ochrnutou Latoñu surově týrá její vlastní dcera, až mi z toho běhal mráz po zádech, brr. Elizabeth Gutierrez podala fantastický výkon, Ana Layevska roli psychopatky taky zvládla na výbornou a opomenout nelze ani Katie Barberi coby Rebecu - postupný vývoj této postavy z nesympatické hysterky, co autem dokonce přejela malé děcko (!!!), na milující a obětavou matku, působil uvěřitelně. Segundo Cernadas byl sympatický hrdina, Fabián Ríos zase sexy záporák a celkově mi obsazení připadalo velmi dobře vybrané - tedy až na přehrávající a afektovanou Jessicu Mas , ta mně s*ala snad v každé scéně :) Výpravou ani technickým zpracováním pak novela vyloženě neoslní, ale v rámci laciné mýdlové televizní (a přes deset let staré) produkce to zas ani není úplná katastrofa, občasná akce ujde a třeba takový požár haciendy pak něco do sebe i měl. Za mě 80% - objektivně 55% a zde 92% (pamatuji časy, kdy zde svítilo 100%) ()

matthew.17 

všechny recenze uživatele

Naozaj kvalitný seriál, ktorý sa nedočkal veľkého úspechu. Má však zaujímavý námet, ďaľšia skvelá práca Posadu a dobrá rola pre Elizabeth Gutierrez, ktorá sa moc na vidiecké dievčence nehodí, Elena jej ale sadla. ()

Reklama

johhny007 

všechny recenze uživatele

Dá se říct , že asi jediný seriál na ČSFD co má 100 % . Zrovna ted sem se dodíval na 3 díl a ikdyž se mi námět zdá trošku divný tak mně to velmi mile překvapilo , ale na dalších 113 dílu se už asi nepodívám ;) dal bych 4 hvězdy , ale proč kazit 100% ------------------------- 70% ()

Tasartir

všechny recenze uživatele

Tak sledujíc hodnocení jsem si to chtěl někde sehnat, ale hodnocení na imdb.com (3.7/10) mi ukázalo pravou tvář tohoto seriálu :D ()

lardko 

všechny recenze uživatele

No hodnocení mi přijde trošku přehnané... El Fantasma de Elena je taková romantická skoro telenovela.. herci mi moc neseděli a děj byl taky trošku nedokonalý ale mělo to své kouzlo a chvilky romantického klidu před bouří. Elizabeth Gutierrez neznám vlastně taktéž jak Segunda Cernandase a zbytek obsazení neznám, ale i tak každý z herců v tomhle filmu vypadá jak herci z ordinaci v růžové zahradě neprofesionální amatéři co dokážou zahrát jen jednu roli , což mi dost vadilo. Na seriál se rozhodně znovu nekouknu , ale pár pozitivních a pěkných scen to mělo to uznat musím. Průměr*** ()

Galerie (11)

Zajímavosti (38)

  • Během vysílání měl seriál několik různých názvů, a to Elena contra Elena, La Venganza de Elena, El Desafio de Elena a originální El fantasma de Elena. (fiLLthe3DD)
  • V seriálu Julia (od r. 1983) se hlavní hrdina jmenuje Eduardo Uzcategui (Eduardo Serrano) – v této verzi nese jméno Eduardo Girón (Segundo Cernadas), přičemž příjmení Uzcategui nese jedna z vedlejších postav. (fiLLthe3DD)
  • Režiséra Davida Posadu herečka Elizabeth Gutierrez tak očarila, že ju obsadil na post hlavnej mrchy v pripravovanom projekte El Derecho. (matthew.17)

Reklama

Reklama