Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Cesta na Měsíc

  • Velká Británie Wallace & Gromit: A Grand Day Out
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1989, 23 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Pan Wallace a jeho pes Gromit si postavili raketu a letí vstříc neuvěřitelnému dobrodružství. Britský animovaný film oscarového Nicka Parka. Víte, že Měsíc je ze sýru? V animovaném světě, kde žije pan Wallace a jeho chytrý pes Gromit, to ví každý. K vydařenému svátečnímu pikniku na tomto vesmírném tělese chybí jen maličkost: kosmická raketa. Jak všechno dopadne, uvidíte v následujícím filmu, oceněném v roce 1990 nominací na Oscara a milovaném malými i velkými diváky na celém světě. Režisér Nick Park byl s Peterem Lordem spoluatorem dlouhometrážního Slepičího úletu (Chicken Run), který slaví ve Spojených státech divácké úspěchy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná krátká plastelínová groteska. Oproti dalším filmům WaG zde není zdaleka tolik situační komiky (snad kromě startu rakety, ten je úžasný :-)), komický je spíše příběh jako celek. My toužíme po výletech na Měsíc (aspoň někteří pozemšťané), "obyvatel" Měsíce může naopak snít o zasněžených vrcholcích planety Země... Jak se mohou tato přání plnit? Na to už se podívejte sami... Zajímavé komentáře: Kulmon, novoten, Matty, Wormboy, Abdul, togaf, Galadriel. ()

danio 

všechny recenze uživatele

Tohle byl první snímek Nicka Parka, který jsem před lety viděla. Tehdy mě sice nadchl, ale protože jsem tvůrce nijak neznala, jaksi po pár dnech zapadl někam hlouběji do mé paměti, aby se po zhruba dvou letech vynořil při druhém shlédnutí. Tehdy jsem se rozhodla, že určitě chci vidět další příběhy těchto dvou kouzelných postaviček. Pár už jsem jich viděla a tato stále patří mezi mé oblíbené, řekla bych, že ty kratší příběhy jsou lepší, než následující delší animované filmy. Lyžující trouba na měsíci je nezapomenutelná. :) ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Dabing 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Animace 8/10/// PLUS: nápaditost a animace, která ani dnes neztrácí své kouzlo MÍNUS: chvilku trvá než se dostanete do děje./// Shrnutí: Přesto, že tuto dvojici znám, tak tento kousek je pro mě asi prvním ochutnáním tvorby NIcka Parka s Wallacem a Gromitem. Treochu se přiznám, že mě to ze začátku nudilo, ale asi po 5ti minutách jsem se začal bavit a to mě vydrželo až do konce. Rád mrknu na další filmečky./// Celkem 80%/// ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 5* příhody vynálezce Wallace a jeho psa Gromita začínají právě tímto kraťasem. Tato plastelínová dvojice patří už ke klasice a dokáže pobavit celou rodinu. A protože vždycky dobrou náladu přenesl i na mě, tak plný počet hvězdiček je nezpochybnitelných. Když chcete, tak si ho můžete pustit třeba ze serveru UlozTo a nezapomeňte k němu přikusovat sýr nebo aspoň krekr. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

castor 

všechny recenze uživatele

Starý mládenec a milovník sýrových toustů Wallace a jeho věrný pes Gromit, který jej neustále tahá z problémů, přemýšlejí nad šálkem čaje o tom, kam na dovolenou. Wallace nakonec sestrojí oranžovou střelu, teda raketu. Nakonec je každopádně tahle honba za sýrem za mě méně vtipná a nápaditá, než další kousky Nicka Parka. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Příprava filmu trvala šest let, téměř vše dělal ručně sám Nick Park. (Kulmon)
  • Gromit byl původně kočka, ale pak byl změnen na mluvícího psa, jehož hlas namluvil Peter Hawkins. Pak ale bylo od hlasu upuštěno, když si tvůrci všimli, jak výrazný by Gromit mohl být pomocí malých přesunů očí, uší a obočí. (Kulmon)
  • Autoři vložili Wallacovi do úst slovo "Wensleydale", protože to jeho tvář udělalo pořádně zubatou. (Kulmon)

Reklama

Reklama