Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta teenagerů z chudé čtvrti Mexico City vyplňuje každodenní nudu apatickým poflakováním po ulicích, kouřením marihuany a sprejováním. Nejen nedostatek peněz stojí v jádru bláznivého nápadu – přepadení místní kina. Celovečerní debut režiséra Iria Gómeze Concheira dokáže s obrovskou autenticitou zobrazit nefunkční prostředí, v němž dospívá současná mexická mládež. V pomalém tempu se seznamujeme s trpkou realitou, v níž může štěstí trvat jen pár okamžiků. (Febiofest)

(více)

Recenze (2)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

V Mexiku pouliční dramata umí, soundtrack má vždycky šťávu a holky jsou kočky, ať jsou špinavější sebevíc. Úderně se zde střídá až černý humor s vážnými tématy a všichni na place jsou příjemně a uvěřitelně civilní. Kdyby nebyl tolik přetažený závěr, šel bych s hodnocením i výš. Amorres Perros to není, ale nadprůměrný reprezentant mexické současné kinematografie bez pochyb. Nemáte prachy, budoucnost, holku a ještě vás nachytaj v kině jak tam koukáte načerno - jednou akcí se dá vše napravit! - nebo ne... 70% ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Skočný hudební doprovod kombinující mexickou klasiku i soudobé věci, solidní kamera a solidní mládežníci v hlavních rolích. Je to tak trochu jiný "heist movie"(díky aktérům, prostředí i zvolenému objektu zločinu), ale to je ve finále asi jediný trochu originální aspekt. Ale nejde jen o originalitu, ve filmu se vlastně nestane nic zásadního, prakticky žádné velké emoce či zásadní zvraty. Navíc film nikoho a nic nehodnotí natož soudí, vlastně jen sleduje dění, ale nejsem si jist, zda to byl tvůrčí záměr jako v případě zdařilého http://www.csfd.cz/film/298498-hra/ . Je ovšem pravdou, že jsem se slušně nenáročně pobavil, a to vlastně taky není málo. Pro romantiky to bude jen odvar z AMORES PERROS, pro realisty zase jen odvar z KIDALTHOOD, KIDS a jiných sondiček do světa sociálně slabé mládeže. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama