Reklama

Reklama

Kluk na kole

  • Francie Le Gamin au vélo (více)
Trailer 3

Dvanáctiletého Cyrila umístil jeho otec „dočasně“, než vyřeší své problémy, do dětského domova. Ve skutečnosti ale slabošský a nevyzrálý Guy nemá dost odvahy, aby jednou pro vždy řekl svému synovi „nechci tě, nestačím na to“. I když se Cyril nevzdává představy na návrat k otci, netrvá dlouho a otevře se před ním nová šance na život mimo brány dětského domova. Sympatická Samantha, která má vlastní kadeřnictví, si jej začne brát na víkendy. Tím ale teprve začíná série zkoušek jejich křehké důvěry, ze které se teprve může vytvořit opravdové pouto. Kluk na kole je realisticky natočeným příběhem obyčejného kluka, ve kterém stojí lhostejnost s vypočítavostí proti lidské vzájemnosti a lásce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (170)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Silný příběh o klukovi, kterému chybí otec nebo vůbec nějaký mužský vzor. Chtěl by mít někoho, kdo by ho měl rád, problém je v tom, že sám to nepozná a tak se chytne každé pochybné existence. Dokud nedostane životní lekci. Od Dardennových jsem zatím viděl jenom jeden film - Dva dny, jedna noc - a líbil se mi. Kluk na kole se mi líbil taky, především tím, jak realisticky byl natočen a jak civilně a uvěřitelně byl zahrán. Odehrává se zde jednoduchý příběh, který se ale neustále vyvíjí a posouvá dál a především je natočen tak, že ani na chvíli nenudí. Kluk mi překvapivě nevadil, bál jsem se, že bude tak protivný, že ho budu nenávidět, ale naštěstí se to nestalo. Tohle se opět Dardennovým povedlo, akorát na pět hvězd to bohužel není, protože zde bylo několik nedotažených věcí - třeba nevím, kde má ten kluk biologickou matku a ten epilog už mi tam připadal takový navíc, byť své opodstatnění tam měl. Ale i tak, dost dobrý film. 4* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to jenom kluk na kole, ale během toho, co ho sledujeme, toho prožije tolik, že by to jinému dítěti vydalo na jedno dětství. Na jednu stranu dětství zkažené, na druhou ale i krásné. Herecky naprosto výborný film, jenž ukazuje, že stačí opravdu málo, jen to dobře natočit a celkově dobře podat, abychom sledovali výborný snímek. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Snímek zevrubně, ale při tom nedoslovně rozvádí kontrast čistoty a jednoznačnosti (která může mít podobu protivné umanosti) dětského světa oproti proradnosti a vykalkulované egoističnosti dospělých. navzdory potencionálně tezovitě rozloženému konceptu zpracování nesklouzává k tradičním senilním dojmologiím o dětech, ani apelativnímu didaktismu a naopak jakoby mimochodem odkrývá různé aspekty dětství. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Biker je emocionální nadprůměrnost, vyprávějící osudy "odpadlíka" Cyrila, jehož herecké ztvárnění je na jedničku. Stejně tak podmanivá hudba a francouzská zákoutí určují tomuhle kousku směr výjimečnosti. Společně s charismatickou C.De France pak splňují výslednou známku 60%..... Nudné zakončení a chybějící vykreslení vedlejších postav nemůže dát více... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v belgickom meste Liege a v jeho blízkom okolí. (Laslo)
  • Za tento snímek získali na 24. ročníku Evropských filmových cen bratři Dardennové cenu za nejlepší scénář roku 2011. (Terva)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

46. ročník MFF Karlovy Vary

46. ročník MFF Karlovy Vary

19.06.2011

Od 1.7. do 9.7. se v Karlových Varech uskuteční nejvýznamnější filmový festival kategorie A ve střední a východní Evropě. Festival představí 178 celovečerních filmů, převážná většina z nich bude mít… (více)

Reklama

Reklama