Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (397)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pět let Parkovy práce přineslo geniální celovečerní animák, který v roce 2005 prostě nemá konkurenci (Mrtvou nevěstu jsem ještě neviděl). Wallace a Gromita mám opravdu hodně rád a jsem neuvěřitelně šťasten, že se povedlo i další jejich dobrodružství. Snímek je napěchován odkazy a humornými scénkami, originálními charaktery a dokonce i emocemi, které nenajdete v leckterém hollywoodském trháku. Po hudební stránce není co vytknout, po příběhové taktéž ne. Scéna s letadly to nejlepší, co se na poli animovaného filmu doposud objevilo. Přeji Nicku Parkovi hodně štěstí a nadšení do práce... ať nás krmí příběhy W&G i nadále. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nekorunovaný král plastelínové animace Nick Park si celovečerní formát vyzkoušel už na Slepičím úletu, takže šel do celovečerního Gromita s klidným svědomím. I když nepoužil klasickou počítačovou animaci, vznikl standardní současný animovaný velkofilm s popkulturními odkazy a fórky určenými do značné míry dospělým divákům. Atmosféra filmu je pěkná, nicméně musím říct, že půlhodinový formát se mi u série Wallace s Gromitem líbil přece jen víc. Gagů sice nebylo málo, ale byly rozprostřené do větší plochy a v některých momentech jsem se dokonce přistihl, že se přes veškerou autorovu snahu i trochu nudím. Prakticky každý ctitel animovaného filmu musí ocenit Parkovy hrátky s žánrem a stylovou čistotu. Finále je dynamické včetně letecké bitvy na letadlech z pouťového kolotoče a souboje na střechách. Tenhle souboj s přerostlým králíkem se dá jen doporučit. Celkový dojem: 80 %. ()

Reklama

Stegr 

všechny recenze uživatele

90% - Dlouho jsem přemýšlel, proč Wallaci & Gromitovi nedat pět hvězdiček, ale nepřišel jsem na to. Film je stejně promakaný jako jeho starší krátkometrážní bratříčkové, jen je vše prodlouženo do dvojnásobné délky, což je skvělé! Animace je propracovaná, příběh má spád a humor, ruku v ruce s různými narážkami na staré hororové filmy, je prostě kouzelný. Toho Oscara ti přeju, Nicku Parku, jen tak dál! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkom zlatučký animák, no po zhliadnutí minisérií musím stiahnuť hviezdičku. Milučký príbeh aj zápletka typická pre takéto filmy, no niečo mi tam chýbalo. Možno pôvodná grafika, ale hlavne svižnosť krátkych dielov. A myslím aj niečo také ako viac a lepšie spracovaný záver, niečo viac dojímavé, čo ide viac na city. Rozhodne nemal na animáky typu 'Shrek', či 'Monsters i.n.c.'. 70%. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Proboha, co tohle jako má být? Dlouho předlouho jsem se rozmýšlel, jestli tento film (můžu-li to tak vůbec nazvat) nemám hodit do odpadu! Ale nakonec, ani sám už teď dva dny po shlédnutí nevím, za co je ta jedna hvězda. Nevím, opravdu nevím, protože film jsem nepochopil a o tom ději se ani raději zmiňovat nebudu. Tento snímek potvrdil mou domněnku, že všeho moc škodí. Zde to platí nejmíň dvojnásobně. Myslím tím hlavně tu plastelínu, protože té je zde tolik, že nebudete vědět jestli ji náhodou nemáte také na sobě místo lidské kůže. Nesnáším plastelínové filmy. Začlo to Slepičím úletem, kterého všichni vychvalovali a vynášeli do nebes. Já ho považoval za velký omyl. Prokletí králíkodlaka je doufám už můj poslední „plastelíňák“, který jsem viděl. Jediné plastelínové postavy, které mě opravdu bavily, byly chobotničky malej a velkej z komedie Veselé Vánoce přejí chobotnice. Tímto komentářem vzkazuji autorům, ať už se nepokoušejí točit filmy, které budou obsahovat velmi mnoho zvláštní hmoty, které se říká plastelína. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Plastelínový thriller stál studio DreamWorks, které tvůrce z Aardamu zaštiťuje, zaokrouhlených 30 mil. dolarů. Během úvodního víkendu promítání v USA (7. – 9. 10. 2005) králíci vydupaly 16 mil. dolarů a po měsíci měly na kontě 50 milionů. (imro)
  • Výroba tohoto prvního celovečerního filmu Wallace a Gromita trvala pět let, přičemž denně vyrobili tři sekundy filmu. (imro)
  • Sýr Stinky Bishop, který se objeví ve filmu, skutečně existuje a vyrábí ho jen jedna firma na světě, ročně produkuje sotva 22 tun tohoto výrobku. Ještě před uvedením filmu do kin se objednávky na sýr zvýšily o 500 %, ale firma pro uchování jedinečnosti vyrábí nadále tradiční množství. (imro)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama