Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bez hlasu nelze zpívat, ale ani vyznávat lásku! Herecký debut slavného operního pěvce Luciana Pavarottiho v americké romantické komedii.
Slavný italský operní pěvec Giorgio Fini se chystá na velkolepé americké turné, kde se na něj těší miliony diváků. Stane se však to nejhorší, co se může pěvci stát. Během koncertu v Bostonu pod širým nebem, uprostřed srdceryvné árie, náhle ztratí hlas. Jeho manažer okamžitě jedná a přivede věhlasnou specialistku na hlasivky, doktorku Pamelu Taylorovou. Křehká půvabná žena označí potíže za psychosomatické a začne s léčbou. Její vztah k pacientovi se ale pomalu promění v romantický cit, kterému ovšem brání to, že pěvec má v Itálii manželku a dvě děti. Giorgio zná jedinečný způsob, jak si ji k sobě přitáhnout. V americké romantické komedii máme jedinečnou příležitost vidět slavného operního pěvce Luciana Pavarottiho v jeho hereckém debutu. Nutno ovšem podotknout, že ve filmu zazní řada jeho nejkrásnějších písní v excelentním provedení. Romantickou pohádku pro dospělé natočil režisér Franklin J. Schaffner. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

dvopet 

všechny recenze uživatele

Tento snímek byl pro mě naprosto utajen a pořád jsem překvapený, že se Luciano "nechal uvrtat" do něčeho podobného. Nicméně film je to průzračný jako voda. Neměl za účel nic jiného, než představit Pavarottiho v pěvecko herecké podobě a tím mu zajistit propagaci. A svůj účel víceméně splňuje. Luciano v úloze fiktivního operního pěvce Giorgiho Finiho buď hraje sám sebe, a nebo ne. To je vlastně jediná zásadní otázka, která po zhlédnutí vyvstane. Mé hodnocení je kompromisem mezi kvalitou snímku jako takového, ta je za *, a áriemi v jeho podání, ty jsou nějak za *********. Nedostižný, neuvěřitelný, neopakovatelný hlas. Ale raději se podívejte na nějaký operní, či koncertní záznam. ()

amarth 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která zachycuje život zpěváka-umělce, který má jakožto finančně bezstarostný člověk dosti zkreslený a od reality odkloněný pohled na svět kolem sebe, zvláště, když se svět točí celý život jen kolem něj. Čekal jsem popravdě daleko horší zážitek, byl jsem však mile překvapen. Je pravda, že devadesát procent jeho herectví spočívá, stejně jako na pódiu světových operních divadel, v obličeji, ale já mu to stejně jako v opeře hltám všemi deseti! Co do zpěvu je jeden z nejlepších, ne-li nejlepší, to je bez diskuze! Adio cello, adio terra, e solle, adio... ()

Reklama

Tempest 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi milé překvapení. Z tuctového televizního filmu vysílaného během víkendového odpoledne se vyklubala milá romantická komedie odehrávající se v operním prostředí. Pavarotti hraje vlastně sám sebe a docela mu to jde. Mě osobně byla sympatická a příjemná i jeho herecká partnerka Kathryn Herold a samozřejmě naprosto kouzelná je hudba a operná árie v provedení Pavarottiho. Velmi příjemný film, lze jen doporučit a to nejen příznivcům opery. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemné, pohodové a kdo má rád operní hudbu a jejího velikána Pavarottiho, nemůže si tento film nechat ujít. Pavarottiho hrdina Giorgio Fini je světovým tenorem, který při jedné zkoušce ztratí hlas, přičemž jeho manager mu přivede mladou a hezkou doktorku, která pozná, že ztráta hlasu není chyba hlasivek, ale Finiho strach právě ze ztráty hlasu. Doktorka zůstává po mistrově boku, který ačkoliv ženatý, do ženy se zamiluje a rozhodne se ji dát ve svém životě na první místo. Místy je film možná méně uvěřitelný co se týká psychologie postav, ale jinak zachycuje Pavarottiho lásku k životu i k lidem a ukazuje ho ve světle, jakým mistr hlasu jistě byl. Hudba: Michael J. Lewis ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Netušila jsem, že je něco takového možné :-). Miluju Pavarottiho a ty 2 hvězdy jsou jen a jen za jeho zpěv a ano, za tu scénu s drakem z Turandot, ta byla vážně vtipná. Pavarottiho herecký projev je strašlivý a scénář toho filmu je naprosto šílený. Ne snad co se týče námětu a vývoje příběhu, takových zamilovaných komedií je dost a dá se na ně alespoň trochu koukat, ale tady některé scény, viz. třeba scéna s vařením v kuchyni, byly naprosto šíleně napsané a doslova jsem se styděla za Luciana, že se k něčemu takovému propůjčil. Brrrr! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Film získal tři ceny zlaté maliny a to v kategoriích - Nejhorší herec (L. Pavarotti), Nejhorší nová hvězda (L. Pavarotti), Nejhorší scénář. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama