Reklama

Reklama

Happy, Happy

Trailer 1

Obsahy(1)

Pro optimistickou Kaju je rodina tou nejdůležitější věcí na světě - a tak o ni pečuje navzdory všem. Je oddaná manželka, která partnerovi promíjí celonoční výpravy s kamarády i nedostatek sexuálního apetitu. Stejně tak je milující matka synovi, u kterého budí jen výsměch. S úsměvem, občas dosti křečovitým, bere život takový jaký je. Až do okamžiku, kdy se do sousedství přistěhuje „dokonalý manželský pár“. Jsou úspěšní, krásní, vzdělaní, a aby toho nebylo málo: adoptovali sirotka z Afriky! To už je na Kaju trochu moc. Chce se jim vyrovnat - musí se s nimi spřátelit. Dokonalost sousedů však po několika setkáních mizí stejně jako idyla nového přátelství obou rodin. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (61)

josieaddms odpad!

všechny recenze uživatele

Divím se že se vůbec někomu chce ještě takovéhle filmy točit. Ani mě to nepřišlo šokující, ani trefné. Jedno klišé vedle sebe, morální hnus který se nedá omluvit a moc se ani nedá se o něm vyprávět příběh - rozhodně tedy ne tímhle způsobem. Co se tím vlastně myslelo? Určitě herečka co hrála Kaju byla hodně šikovná, a vůbec bych řekla že herectví nebylo špatné. Ovšem ten příběh? Postavy? Jednotlivé scény? Běhání nahých ve sněhu? Ty dvě děti? Někdy mám pocit že fakt asi nejsem z téhle planety. Smála jsem se když to mělo být krutě vážný, a ze scén na zasmání mi bylo na nic. Nechutný a svým způsobem hrozně ubohý film. Omlouvající nejhnusnější lidský povahy. Čekala jsem navíc, že když je to Norské, bude to alespoň kruté, nečekané, zvrhlé, nebo jakkoli zábavné. Když už chce někdo dělat tohle otřepané téma, má ho dělat alespoň nově. A ne pitomé klišé alá Hřebejk. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Rodina kdesi na nórskom vidieku. Potlačené a neriešené problémy akceleruje príchod rodiny druhej, riešiacej vlastné vzťahové výkaly. Deti oboch párov sa nerušene hrajú na otroka a otrokára. Rodičia si nevšimnú nič, lebo sú pohltení sami sebou. Páry sa prepletú, do toho zaspieva skupina vyštafírovaných spevákov zopár songov a príbeh končí. V zásade bolo jedno ako, pretože to nebolo najpodstatnejšie. Film sa sústredil na nedostatočnú komunikáciu a zvládnutie či nezvládnutie manželstva po rokoch. Výsledkom je príjemná, no neprekvapujúca vzťahovka. ()

Reklama

Lanark 

všechny recenze uživatele

Happy, happy - fun, fun. Vlastně celkem plesám nad tím, že Anne Sewitsky si nevybrala cestu klasické severské nekompromisnosti s vlastními postavami a vydala se vstříc středo a jihovýchodo-evropskému soucitu. Své postavy stále trestá za jejich pošetilé skutky, na druhou stranu dává najevo, že je naprosto v pořádku mít srdce a občas dát sbohem rozumu. Škoda jen, že Anne nás ke svým postavám nepustí blíž, tak abychom to jejich srdce opravdu slyšeli tlouct a nejen to tak nějak tušit. ()

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Viděno v kině v Janských Lázních. Bylo nás tam dohromady šest + personál, který tvořil: Jedna pokladní, dvě šatnářky a dva trhači lístků, takže 6-5 pro diváctvo. Zachmuřené normalizační kino, že by to mohlo být takový potencionální Sundance po Česku :). Kdekdo s hrabalovským vnímáním světa by záviděl tuhle promrzlou atmošku, při které by mu bylo jedno, že konzumuje již naněkolikrát protřepanou severskou vodku..... ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Toto je jasných 70 %, zhodujem sa s hodnotiacimi tuto a neviem sa rozhodnúť medzi tromi a štyrmi hviezdičkami. Totiž, severskej tvorbe sa väčšinou prepáči aj to, čo iným nie. Tá základná myšlienka je však zaujímavá a tak trochu zábavná. Veď uznajte sami: dva manželské páry, štyria ľudia, z ktorých sa traja zamilujú do toho istého muža. Avšak škandinávske poňatie kinematografie je tak milučké, že menej ako štyri hviezdy dať nemôžem. (A prehliadam tak aj vsuvku s dvomi malými deťmi, ktorá sa mi do filmu absolútne nehodila. Tie dva páry by mohli byť pokojne aj bezdetné a zápletku by to v najmenšom neovplyvnilo). ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama