Reklama

Reklama

Ti, co vraždí

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Dánsko, 2011, 7 h 5 min (Minutáž: 38–45 min)

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Laura Bach, Jakob Cedergren, Lars Mikkelsen, Lærke Winther, Frederik Meldal Nørgaard, Iben Dorner, Benjamin Brüel, Carsten Bjørnlund, David Dencik (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Film Those Who Kill sleduje osudy kriminální komisařky Katriny Ries Jensenové a forenzního psychiatra Thomase Schaeffera, kteří jsou součástí vyšetřovací jednotky kodaňské policie specializující se na sériové vraždy. Případy vyšetřované touto jednotkou mají zřídkakdy kořeny v tradičních motivech - jde o mnohem složitější a závažnější trestné skutky, u kterých je samotný akt zločinu vlastně jen prostředkem k dosažení ještě horšího cíle, kterým je uspokojení a naplnění zvrácených fantazií pachatele. Pro úspěšné vyřešení takovýchto případů se naše dvě hlavní postavy musí plně vcítit do myšlení vraha - protože pouze tehdy, když pochopí, jak uvažuje, ho mají šanci chytit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (29)

GASTON73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl natočen i šestý díl, který nebyl rozdělen do dvou částí s názvem Stín minulosti (Fortidens skygge) Forenznímu psychologovi Thomasu Schaefferovi se navzdory rozvodu podařilo se s bývalou ženou a synem dát dohromady. Dokonce přijal nabídku, přednášet na univerzitě. Před odchodem se musí vypořádat s posledním případem a urovnat vztah s kolegyní Jensenovou. Podezřelým v případu je shodou okolností Thomasův bývalý pacient. https://www.csfd.cz/film/319595-ti-co-vrazdi-stin-minulosti/recenze/ ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost, není to tak uhrančivé a silné jako Broen, ale dobré to je dost na to, abych s tím ráda trávila večery, když se vracím z práce a říkám si: teď bych si dala nějakou tu vraždu;)) Katrin je na rozdíl od studené Sagy z Broenu emotivní hodně, dokonce až moc, je to zase změna, ačkoli její poloha rozhodně nepřináší tolik bizarních a vtipných scén, jaké dokáže dodat jeden menší asperger:) Ale nechci už srovnávat. Jednotlivé příběhy zajímavé, nevyhne se to tu a tam nějakým známým - modelovým - situacím, ale co už, v lidským životě se taky kolikrát mele to samý pořád dokola.------Postava forenzního psychiatra je zajímavá, Jakob je velkej sympaťák - i když zarostlej není až tak atraktivní, jak by mohl být oholený. Velmi mě potěšil Lars Mikkelsen (na rozdíl od Magnussena v Sherlockovi hladce oholen). A propo jako skalního fandu Sherlocka mě nemálo pobavilo, že v tomto seriálu vystupuje postava jménem Lars Magnussen. Škoda, že se tak nejmenuje Larsova role šéfa vyšetřovatelů,ale někdo jinej, bylo by to dokonalý :)))--- Hudba, nebo spíš zvuky, byla opravdu expresivní a i když jsem se s napřaženou bouchačkou plížila chodbami, kde se skrýval vrah, už po xté , byla jsem díky ní vždycky znova pořádně napnutá. Takže shrnuto: ano, velmi dobrý seriál. ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborný seriál. Škoda, že dánská televize zastavila další produkci kvůli špatným diváckým kvótám - pro mě zcela nepochopitelně, protože já u toho seděla každý týden jako přikovaná (viděno na kanálu Arte v němčině). Je to hodně surové a násilné, divák se dočká takových lahůdek jako mumifikovaných mrtvol, detailů na naporcovaná lidská těla, brutálního znásilnění v mužském vězení nebo podřezaných dětí v tratolišti krve. Nepůsobí to ale samoúčelně, naopak opravdově - takhle si práci vyšetřovatelů těch nejbrutálnějších trestných činů opravdu představuju. Zajímavá mi přišla taky linka s démony minulosti, které trápily oba hlavní představitele, komisařku Katrinu (zde chybějící Laura Bach, strašně sympatická dáma) a psychologa Thomase. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Škandinávci vedia točiť kriminálky a ani tu to nebolo zlé. Lenže seriál stráca na dvoch frontách. Jednak ani zďaleka nedosahuje kvality Mostu a tu sa porovnaniu proste nedá vyhnúť. Na druhej strane vyšetrovateľom chýbajú sympatie, nie sú to žiadne herecké osobnosti, konajú bez iskry. Možno pred dvadsiatimi rokmi by to v porovnaní s majorom Zemanom ešte chytilo slávu, dnes to obstojí len v porovnaní s iným Zemanom. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Nejprve dojmy z prvního dílu, které se ale bohužel později rozplynuly: Dobrá dánská high cocnept krimi série o vyšetřování případů sériových vrahů, která dokazuje, že i v prostoru kontinentální Evropy lze najít seriály, které progresivně přistupují k zažitým schématům a konceptům. "Those Who Kill" využívají postupy detektivních seriálů s charakterově odlišnými postavami detektivů, ale intenzifikují tento koncept do podoby vrtkavého vztahu. Osvěžující je prohození genderových a sociálních rolí – vyšetřování vede kariérní bezdětná a nezadaná detektivka, které pomáhá univerzitní profesor a bývalý spolupracovník policie, jenž kvůli své fascinaci sériovými vrahy zanedbává rodinu. Na rozdíl od např. německého "Místa činu" (především principielně podobných dílů s novými lipskými komisaři) není 90 minutová stopáž zaplácnuta falešnými indiciemi a vozením diváka za nos, ale důsledně buduje napětí a rozvádí atrakci vyšetřování vražd za pomoci psychologické dedukce návyků a motivací pachatele. ___ Bohužel po zhlédnutí celého seriálu se hodnocení výrazně proměňuje: První díl bohužel nenastavil standard pro intenzivně napínavou sérii psychologických krimi, ale pouze jen sloužil coby odrazový můstek pro postupem času stále okatější scenáristické konstrukty. Hlavní zklamání pak představuje genderový aspekt seriálu, který se namísto slibně rozehrané osvěžující dynamiky stranou schémat přetransformuje do bizarního šovinistického emocionálního torture porna. Hlavní hrdinka se doslova stává obětí scenáristovy až zvrhlé touhy vystavovat ji stále drásavějším a více traumatizujícím situacím, z nichž nakonec vychází jako "zamindrákovaná čůza" (coby terminus technicus) a uzlíček neštěstí, jenž na vlastní kůži i nervy poznává, že na rozdíl od správňáckých chlapů na práci u policie nemá. --- za první díl 4 *, za celou sérii "odpad" ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama