Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicátník Valja není zrovna klikař. Dokončil sice vysokou, ale místo práce v oboru si vydělává u policajtů jako figurant. Skupina vyšetřovatelů, kterou tvoří charismatický kapitán, praporčice Ljuda vyzbrojená videokamerou a přituplý seržant, ho den co den přivádí na místo činu. Tam se Valja proměňuje v oběť, kterou vrah pod bedlivým dozorem týmu krok za krokem znovu zabíjí. Sexuálně netečná přítelkyně a noční přízrak v podobě mrtvého otce, který mu prozrazuje podezřelé okolnosti své smrti, rozhodně duševního klidu nepřidá. A tak je jen otázka času, kdy se Valja z role oběti dostane do role pachatele.
Původní divadelní hra bratrů Presňakovových získala pověst mimořádné kulturní události. Její filmové zpracování v režii Kirilla Serebrennikova posbíralo oprávněná ocenění na mnohých domácích i zahraničních festivalech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

boombang 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době konečně správně ujetá komedie - a navíc z Ruska. Ovšem, je to komedie k zamyšlení, což v tomto žánru rozhodně zdaleka není pravidlem. I když na tamější poměry bylo v tomhle filmu taky nějak málo vodky... Hrdina filmu je fakt zvláštní borec a policejní rekonstrukce (průvan rulezzz!) jsou pravým frontálním útokem na bránici. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Trošku těžkopádná komedie, která má ambice pouštět se do základních problémů dnešního Ruska a snad i celé civilizace, ale jako by nedosahovala k metám, které si sama stanovila. ()

Reklama

Splasher 

všechny recenze uživatele

Zajímavě našroubovaný Hamlet do dnešní doby. Rekonstrukce z japonské restaurace s Kapitánovým výstupem je určitě tou nejpůsobivější částí filmu. Dotýká se problémů, které neřeší jen současné Rusko, ale prakticky celá Evropa. ()

Missi84 

všechny recenze uživatele

Musím se připojit ke svým kolegům a film pochválit. .Ikdyž mi černý humor poněkud neimponuje, při tomhle filmu jsem se skutečně bavila a docela nasmála. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Ruské filmy mám rád, ale tenhle film vlastně byl tak trochu o ničem. Valja si vydělává jako figurant u policie při rekonstrukci vražd. Rozhodně jsem žádnou psychologickou sondu v tomto snímku nespatřil. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama