Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicátník Valja není zrovna klikař. Dokončil sice vysokou, ale místo práce v oboru si vydělává u policajtů jako figurant. Skupina vyšetřovatelů, kterou tvoří charismatický kapitán, praporčice Ljuda vyzbrojená videokamerou a přituplý seržant, ho den co den přivádí na místo činu. Tam se Valja proměňuje v oběť, kterou vrah pod bedlivým dozorem týmu krok za krokem znovu zabíjí. Sexuálně netečná přítelkyně a noční přízrak v podobě mrtvého otce, který mu prozrazuje podezřelé okolnosti své smrti, rozhodně duševního klidu nepřidá. A tak je jen otázka času, kdy se Valja z role oběti dostane do role pachatele.
Původní divadelní hra bratrů Presňakovových získala pověst mimořádné kulturní události. Její filmové zpracování v režii Kirilla Serebrennikova posbíralo oprávněná ocenění na mnohých domácích i zahraničních festivalech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Aky 

všechny recenze uživatele

Trošku těžkopádná komedie, která má ambice pouštět se do základních problémů dnešního Ruska a snad i celé civilizace, ale jako by nedosahovala k metám, které si sama stanovila. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době konečně správně ujetá komedie - a navíc z Ruska. Ovšem, je to komedie k zamyšlení, což v tomto žánru rozhodně zdaleka není pravidlem. I když na tamější poměry bylo v tomhle filmu taky nějak málo vodky... Hrdina filmu je fakt zvláštní borec a policejní rekonstrukce (průvan rulezzz!) jsou pravým frontálním útokem na bránici. ()

Reklama

Missi84 

všechny recenze uživatele

Musím se připojit ke svým kolegům a film pochválit. .Ikdyž mi černý humor poněkud neimponuje, při tomhle filmu jsem se skutečně bavila a docela nasmála. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Ruské filmy mám rád, ale tenhle film vlastně byl tak trochu o ničem. Valja si vydělává jako figurant u policie při rekonstrukci vražd. Rozhodně jsem žádnou psychologickou sondu v tomto snímku nespatřil. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Zajímavě našroubovaný Hamlet do dnešní doby. Rekonstrukce z japonské restaurace s Kapitánovým výstupem je určitě tou nejpůsobivější částí filmu. Dotýká se problémů, které neřeší jen současné Rusko, ale prakticky celá Evropa. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama