Reklama

Reklama

Deštník

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Jiřina Jirásková v hlavní roli velmi lakomé dámy podle povídky G. de Maupassanta... Před soudem se odvíjí zamotaná historie jednoho deštníku. Před soudce (M. Kopecký) předstupuje manžel s obvázanou hlavou (V. Ráž) a jeho žena (J. Jirásková). Manželka muže inzultovala žehličkou, protože jí řekl, že potřebuje nový deštník. Jenže on ji nežaluje za ublížení na zdraví. Naopak to manželka žaluje tři úředníky z mužova zaměstnání, kteří deštník propálili a vysmívali se jejímu muži, za náhradu škody. Do hry vstupuje ještě pojišťovák (J. Holý). Dáma si totiž nechala proplatit za zničený deštník značnou sumu… Situace se nakonec napraví smírem všech stran, neboť tak šaramantní dáma je opravdu nemocná lakotou a snad za to ani nemůže. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nijaká miniatura z maupassantovského cyklu Soudničky. Ráž a Jirásková jsou snad roztomilou manželskou dvojicí, ale jak mnozí již shrnuli, chybí celé té situaci s deštníkem výraznější pointa. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Takové... Hmm... Nedovařené. Dobře obsazeno, dobře zahráno, ale chyba je v Maupassantově předloze, které chybí nějaký živější prvek a především pořádná pointa. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Výtečně obsazená a zahraná Maupassantova anekdota s několika stupňujícími se pointami. Hrozinka, pochoutka. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Maupassantova rozkošná soudní hříčka se skvostným hereckým obsazením. Pouhých deset minut, kterým současná televizní tvorba nesahá ani po kotníky. Vynikající kostymérská práce na velmi dobré úrovni. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Vtipně podaná charakteristika hamižné ženské. Ústřední herecký trojúhelník - Kopecký - Jirásková - Ráž je skvělý. Kopeckého pohledy jsou všeříkající. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tohle nepatří mezi mé oblíbenější Maupassantovy povídky - je to spíš popis situace s jemným načrtnutím charakterů, ale bez výrazného příběhu a pointy. A televizní zpracování - třebaže dobře obsazené - nepřidává nic navíc. /17. 4. 2011/ ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Skvela sedesata... v Destniku je dobre obsazeni, ale zrejme film potreboval delsi/kratsi? stopaz, aby se nejak naplno rozvinul. Takhle tomu chybi nejake jadro. Horsi prumer. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Takové obsazení by si zasloužilo více prostoru a zpracování o lakomé ženské, by mělo vygradovat vtipnou pointou. Takto to bylo pouze roztomilé a ke konci už jen prázdné nic. ()

Reklama

Reklama