Reklama

Reklama

Korunovační klenoty

  • Česko Královské klenoty (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Fragancia (Alicia Vikander) je obviněna z pokusu o vraždu Richarda Perssona (Bill Skarsgård), syna mocného vlastníka továrny na výrobu bot. Během rozhovoru s vyšetřovatelem se dozvídáme o jejím bohatém a mnohdy skoro neuvěřitelném životě, o jejích rodičích a bratrovi Jesúsovi. Přes její na první pohled ničím nerušené dětství a dospívání, kdy potká lásku svého života Peterssona-Jonssona, světového hráče hokeje, se dostáváme až k osudné noci, kterou celý příběh začíná. (lee.loo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Špetka Popelky, špetka Mrazíka, kopec severský ujetosti, složitých metafor, fatálně nekvalitního černýho humoru a koncentrovaný fantasmagorie = jedna dramatická "pohádka" s bisexuálem-krasobruslařem-nejlepšimhokejistouplanety, nesmyslnou líbačkou v průběhu hokejovýho zápasu, hrozivě překombinovanym závěrem a úchvatnou Aliciou. Právě ta, spolu se solidnim soundtrackem, nakonec zařizuje ony (celkem potupný) dvě hvězdičky. Tahle magie mě fakt neoslovila. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ chcete vidieť Aliciu Vikander a Billa Skarsgarda v ich predhviezdych časoch a ešte dokonca spolu, lepšiu možnosť ako Korunovačné klenoty nemáte. A je to príjemné pozeranie, avšak s patričnou dávkou tragických udalostí. Až je prekvapivé, nakoľko "bitter feel good" môže pôsobiť film s toľkými mŕtvymi a trápením. Bohužiaľ niektoré dramaturgické rozhodnutia pôsobia rozpačito. Oba vyšetrované zločiny sú síce opradené tajomnou mystikou, avšak ako sa všetko odohralo, na to príde divák sám aj bez dlhého premýšľania. Subjektívny čas filmu je rozhodne dlhší než dve hodiny, ale ak vás pobyt v tomto prostredí a medzi týmito postavami bude baviť, môžete to považovať za klad. 70% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdyby to celou dobu byla cynická černá absurdní komedie, asi hodnotím jinak. Ale takhle je to jen nefunkční pokus o drama, který se co chvíli tváří jinak a až v závěru konečně přijde na to, čím vlastně chce být, ale uvědomí si to pozdě a tak to pak působí jenom jako neskutečný kýč. Jako sorry, jestli si režisérka myslí, že budu brát vážně příběh o prapodivných nerealistických postavičkách, které řeší nedůvěryhodně působící konflikty, tak je skutečně mimo. Každý se tu totiž chová jako magor a jejich chování by se hodilo leda tak do absurdní komedie. Dokonce jsem se u toho i párkrát zasmál, ale dle velkého počtu pokusů o jakože silné scény se fakt obávám, že se to bralo hlavně vážně. A když se to v závěru pokusí o poetiku, je to fakt jenom kýč. Navíc jediný přesah tu tvoří pár strašně patetických a jednoduchých "mouder" -  a hlavně to s tím tajemstvím čtvrtého klíče bylo patetické úplně nehorázným způsobem. Ale evidentně to zabírá a pro někoho to byl evidentně dost silný závěr, když si tu tak čtu ty nadšené komentáře. Na mě tyhle vyděračky ale fakt nefungují. Je to sice slušně natočené a zahrané, určité scény v sobě mají (bohužel nerozvitý) potenciál, ale víc kladů v těchto Korunovačních klenotech fakt nevidím. Btw celá dějová linie s bisexuálním a bezchybným hokejistou je už totální wtf a všechny scény s ním (včetně toho polibku při zápase, což byl opět kýč jak sviňa) jen ještě víc poukazují na nefunkčnost scénáře a celkového příběhu. Slabé 2* ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní snímek. 1) Film nabízí PŘÍBĚH, kterému by pro jeho neuvěřitelnost slušela poznámka, že byl natočen podle skutečných událostí. Ale asi nebyl._____ 2) Spoiler! Skandinávská posedlost ve švédské verzi nabízí typicky severský pochmurný optimismus. Jeden otec vyrábí zlato, druhý je posedlý svou vizí syna hokejisty. Jeden otec je bez nohou, druhý bez duše. Dcera se zamiluje do homosexuála. Syn zavraždí dítě. První manželka uteče od rodiny, druhou omylem zabije vlastní manžel. Ještě jsou tu dvě postižené děti. A krach firmy. Do toho něco mystiky. Divák je nakonec šťastný, že venku svítí slunce a on sám že se snad dožije dalšího dne._____ 3) Alicii Vikanderovou chválí většina komentátorů. Já přidám pár pěkných kluků: jsou to 21letý Bill Skarsgård (továrníkův syn Richard Persson), 16letý Jonatan Bökman (Richard Persson v mladší verzi), 25letý Björn Gustafsson (hokejista Pettersson-Jonsson), 16letý Noah Byström (Pettersson-Jonsson v mladší verzi)._____ 4) Po několika měsících od zhlédnutí jsem si zaboha nemohl vzpomenout, o čem film je. Ani vlastnoruční poznámky mi zpočátky nestačily. Abych se rozpomněl, musel jsem věnovat asi dvacet minut hledání na internetu. Takže mě film moc neoslovil... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Na severských filmech mne baví zejména ta syrovost až mrazivost, nekompromisnost ve vyprávění, blízkost našemu vnímání věcí. Tohle všechno tady není. Tady se pokoušejí naopak vyprávět něco, co možná na Severu není běžné, ale ve světě naprosto okoukané. A to mne tedy nebaví. Dvě hvězdy za film plus jednu za kameru. 55% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Švédská televize vysílala rozšířenou verzi jako tříhodinový televizní seriál. (skudiblik)
  • Natáčení filmu probíhalo v Litvě od 8. do 10.2010. (skudiblik)
  • Prvýkrát, čo sa Alicia Vikander objavila nahá. Už rok pred týmto filmom mala sexuálne scény vo filme Čistá (2010), avšak jej telo bolo strategicky zakryté, takže na nej nebolo vidieť žiadnu nahotu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama