Reklama

Reklama

Třetí hvězda

  • Velká Británie Third Star (více)
Trailer

Obsahy(1)

James trpí rakovinou v pokročilém stádiu. Spolu se svými třemi kamarády se proto vydává na výlet do jeho oblíbené pobřežní oblasti Barafundle Bay v Západním Walesu. Během cesty postupně začínají rekapitulovat své dosavadní životy a tak se ukazuje, že všechno není takové, jako se na první pohled zdá. Poslední výlet Jamese strhaného rakovinou se tak stává pro všechny možností k zamyšlení se nad další cestou ve vlastních životech. Po čas výletu tak obnovují ztracené vzájemné pouto a dokazují, že každý má svůj kříž, který musí nést, a je jen na ostatních, zda mu s ním pomohou či nikoliv. (SaNcHeZ_cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Nenápadná britská road movie o umírání a chlapském (klučičím) přátelství. Film, který si umí udělat srandu z rakoviny a smrti, je krásnou kombinací černého humoru a chvilek, majících právě k humoru hodně daleko. Ty dramatické momenty by mohly zavánět klasickým klišé, ale naštěstí v podání těhle čtyř neskutečně přirozených herců, se stávají momenty opravdu dojemnými. Žádné citové vydírání se nekoná. Naopak se film dotýká kontroverzního tématu velice jemně a nenuceně a přitom nás nechává přemýšlet nad tím, jestli by jste pro své blízké udělali něco podobného, když by si to přáli. Na Third Star se určitě brzy podívám znova a už teď patří k filmům mému srdci nebližším... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Film, jehož prvním obrazem jsou oči a nos Benedicta Cumberbatche vznášející se ve vesmíru mezi hvězdami, druhým sekačka likvidující trávu kolem hrobu a ve třetím záběru muž na pláži pohybem ruky nechá rozestoupit vlny. Když jsem viděla toto, získala jsem dojem, že snad nemůže existovat lepší film na této zemi... ale snímek samotný potom ukáže, že to není pravda. Strom, který si s sebou chlapci vezou, je krásný. Scéna s hledačem na kamenité pláži je krásná. Představa návratu do přírody je krásná. Myšlenka vyvěrání hlubokého jen tak mimochodem je krásná. Slzy při pohledu na východ slunce jsou krásné. Přesto mám ale dojem, že nic z toho není dotaženo úplně do konce. Zvláště s přibývajícím časem jsou epizody čím dál méně vypointované a rozlišené a jednotlivé rozhovory splývají a pozbývají to fatální a neobyčejné kouzlo, kterým mi film učaroval v začátku. Což mě vede k přemýšlení, zda režisérka chtěla vytvořit stylizovanou osudovou podívanou a nebo byl naopak jejím záměrem realisticky odvyprávěný příběh, kde (stejně jako v běžném životě) spousta důležitých věcí zanikne nebo vyzní do ztracena. Osobně bych v tomhle případě byla pro větší stylizaci. Myslím si, že potenciál skvělé čtveřice protagonistů zůstal trochu nevyužit. Za jiných okolností by to pro měl byl tříhvězdičkový film, ale za prvé bych chtěla film odlišit od těch, kterým běžně dávám tři hvězdy, protože není stejný a ukazuje známky něčeho vyššího, a za druhé mě k mírnému nadhodnocení vedou niterné pocity. ()

Reklama

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Jediný film, který mě rozesmál, když se mi z tváří řinuly vodopády slz. Third Star patří k jedněm z mých nejoblíbenějších britských nezávislých kousků, a to zejména proto, jak s černým humorem a neskutečnou lidskostí popisuje tragický úděl mladé party lidí. Remember that you were loved by me and that you made my life a happy one. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Absolutní nuda. Šíleně patetické a nesmyslné. V životě jsem neviděla takovou kamarádskou čtyřku, jaká je tady prezentovaná, s tak blbými dialogy a vyumělkovaným příběhem. Scéna na pláži strašná. Rádoby vtipná a rádoby šáhlá, ale ve skutečnosti strašná. A chudák Benedict musí hrát tak dojímaného a dojemného chytrého mladého muže na odchodu ze života, že nad tím sám musel uronit nejednu filmovou slzu. Co jsme komu, my, poctiví filmoví fanoušci udělali? ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Silne, emotivni, vypjate se snahou vse odlehcit a to se dari z pocatku. Ano, ze zacatku, clovek vi, ze ma rakovinu, vi, ze brzy umre, ale stale neumira a pak taky, spousta lidi umira a Jamese zatim nijak neznam, jen vim ze ma tuhle tvar a ze se jmenuje James. Najednou si me vsak ten nevyrazny, vetchy chlapik nejak ziskava, stale vic i presto, jak je ci neni mrzuty. Konec, ktery se sice dal predpokladat, najednou vyrazi stejne dech, jako kdejake zene, kdejaka svatba. TOP 20 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach na juhozápadnom výbežku Walesu, v pobrežnej časti Pembrokeshire. (MikaelSVK)
  • Benedict Cumberbatch (James)si chtěl nechat pro film oholit hlavu, aby se vzhledem více přiblížil člověku umírajícímu na rakovinu. Nedovolili mu to však kvůli natáčení Sherlocka (od r. 2010). (patysway)

Reklama

Reklama