Reklama

Reklama

Třetí hvězda

  • Velká Británie Third Star (více)
Trailer

Obsahy(1)

James trpí rakovinou v pokročilém stádiu. Spolu se svými třemi kamarády se proto vydává na výlet do jeho oblíbené pobřežní oblasti Barafundle Bay v Západním Walesu. Během cesty postupně začínají rekapitulovat své dosavadní životy a tak se ukazuje, že všechno není takové, jako se na první pohled zdá. Poslední výlet Jamese strhaného rakovinou se tak stává pro všechny možností k zamyšlení se nad další cestou ve vlastních životech. Po čas výletu tak obnovují ztracené vzájemné pouto a dokazují, že každý má svůj kříž, který musí nést, a je jen na ostatních, zda mu s ním pomohou či nikoliv. (SaNcHeZ_cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Nenápadná britská road movie o umírání a chlapském (klučičím) přátelství. Film, který si umí udělat srandu z rakoviny a smrti, je krásnou kombinací černého humoru a chvilek, majících právě k humoru hodně daleko. Ty dramatické momenty by mohly zavánět klasickým klišé, ale naštěstí v podání těhle čtyř neskutečně přirozených herců, se stávají momenty opravdu dojemnými. Žádné citové vydírání se nekoná. Naopak se film dotýká kontroverzního tématu velice jemně a nenuceně a přitom nás nechává přemýšlet nad tím, jestli by jste pro své blízké udělali něco podobného, když by si to přáli. Na Third Star se určitě brzy podívám znova a už teď patří k filmům mému srdci nebližším... ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Third star je nezávislým příběhem, který se snaží možná až poněkud příliš okatě sázet na osvědčené žánrové postupy a formovat naraci příběhu přes zažité klišé. I přes tento fakt však nabízí oddychový road trip skupiny kamarádů, který na diváka působí nejen slušnou atmosférou a zpracováním, ale i všedností kombinovaných témat. Po vizuální stránce nabízí lehčí průměr co zpracování, obohacený o občasné abstraktněji laděné záběry, které dokreslují náladu hlavního protagonisty a slouží jako akcelerátor divákova vnímání jeho nemoci. V souhrnu tak i přes absenci závažnější originality a účast několika hluchých míst, nabízí zlatý střed, který umocňuje všudypřítomná atmosféra posledního výletu a hlavně slušný závěr. ()

Reklama

Tirion 

všechny recenze uživatele

Čtveřice neznámých tváří (dobře až na Benedicta), neznámý režisér, neznámý autor... Prostě "no name" film. A komu to vadí? Nikomu! V tomhle snímku má vše svou hlavní roli. A protože se nikdo nesnaží být výraznější než ten druhý, jedná se o dokonalou symbiózu všeho, co vidíte, slyšíte, cítíte. Bez patosu a potřeby moralizovat, ale s patřičnou dávkou nadsázky a pokory se dostal na svět jeden z nejlepších snímků roku 2010. Těžko uvěřit, že neprorazil. Holt, je to no name film. Vzkaz do ČR: takhle se točí hořká komédie! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tretia hviezda, tak trochu zo súcitu. Ja som z britskej školy zvyknutý na silnejšei dávky čierneho humoru. Toto bolo také trochu na istotu, aby sa nikto neurazil. Ale hlavne pokial sa všetci chaloší jašili a plácali po ramenách (minimálne do polovice) to bolo fakt jalové a hlavne o ničom. Hádky sú korením života, len škoda že sa ním tak šetrilo. 60% ()

nameadel 

všechny recenze uživatele

Hodně diskutabilní film. Musím říct, že mě teda dost zklamal. Alfa omega skvělá, konec pochopitelný, ale tolik pitomostí, co se jim povedlo vyvést, to je hrozný (postavám). Snad u každého úkonu jsem musela hodně zvažovat, věřohodnost toho činu. Uznávám, že to tak muselo být, ale chvílemi to bylo minimálně dost zvláštní. Taky ta tuna hádek se mi nezdá moc pravděpodobná. Nebo naopak naprosto. Prostě těžko hodnotit. To, co to ve mně nechalo, asi fakt nevyjádřím. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach na juhozápadnom výbežku Walesu, v pobrežnej časti Pembrokeshire. (MikaelSVK)
  • Benedict Cumberbatch (James)si chtěl nechat pro film oholit hlavu, aby se vzhledem více přiblížil člověku umírajícímu na rakovinu. Nedovolili mu to však kvůli natáčení Sherlocka (od r. 2010). (patysway)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno