Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (793)

sud 

všechny recenze uživatele

Nádherný strašidelný animák. Ani jsem neměl ponětí, že film netočil Tim Burton. Příběh je velice citlivý a vše je neodolatelně strašidelné, poeticky morbidní, dojemné a zábavné. Nedílnou součástí je i atmosférická hudba Dannyho Elfmana a dokonale padnoucí písně (hlavně This is Halloween). Až jsem se tomu divil, jak moc mě tahle totálně ujetá podívaná dostala. 100%. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Priznavam, ze jsem diky oslavnym recenzim a zminkam o "kultu" cekal jeste o neco vice, ale kdyz jsem se konecne k tomuto dilku dostal, neda se rici, ze bych byl zklamany. Genialni hudba Dannyho Elfmana, krasne loutkove zpracovani a pekne pisnicky mi zprijemnily Stedry vecer. Ovsem chvilemi se mi i pres kratkou stopaz zdalo, ze se pribeh trochu zbytecne natahuje. Nicmene rad se na Nocni muru pred Vanoci podivam znovu a pote uz tu posledni hvezdicku pridam - jiz ted jsem byl na vazkach, protoze sceny, kdy se Jack po vsech utrapach jal rozdavat darky a tim "obstastnit" male deti byly naprosto kulervouci :-D ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Trochu mě zarazilo, že televize upozorňovala, že pořad není vhodný pro děti a mladistvé. No, nevím, mně to přišlo právě naopak. Na tohle by se děti měli dívat, tohle by měli dávat v hlavním vysílacím čase. A ne ty stupidity, které dětem naservírují vše polopaticky a bezmyšlenkovitě. Tomuhle veledílu především nechybí vtip, je ho tu přehršel. Jeden za všechny - hadrová panenka Sally si radši povolí stehy a nechá svému trýzniteli svou ruku, než by u něj zůstala celá. HUDBA: Danny Elfman - půvabné písničky s nápadem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, jak tento animovaný muzikálový komediální hororový příběh dokázal Tim Burton předčit dlouhých 12 let po tomto, podobným ale naprosto jiným filmem o Mrtvé nevěstě. I když ho točil Henry Selick, Tim Burton se nezapře, to v žádném případě. Hudba fantasticky zní v podání Danny Elfmana a jestli jste nevěděli, že umí zpívat, zde se o tom přesvědčíte. Samotný příběh je nádhernou kulisou Vánoc a možná Vám to příjde divný, ale takovýto film se na samotné Vánoce rozhodně hodí. Škoda jen, že naše televize nejsou schopné ho v tom období vysílat v příhodném čase. Co naplat, nechápou co je dobrá a to je všeobecně známo. Jenže tento film si z toho nic nedělá a i tak každým rokem dokáže u nás doma rozeznít Vánoční shon fantastickou muzikou, vtipným příběhem a Burtonovskou atmosférou, která prostě a jednoduše nemá ve světě filmu obdoby. In fact: This is Halloween ! --- První cenu, za nejvíc odsáté krve za jediný večer, získávají upíři. Pochvalu a druhou cenu obdrží pijavice z temné laguny. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Animovaný muzikál je u mě tak trochu předurčen ke skáze, ale Burtonův styl, nápadité ztvárnění originálního pojetí Halloweenu/Vánoc a dobré texty písní svou kvalitu nezapřou. Atmosféra je ucházející i pro odpůrce žánru a film příjemně balancuje mezi pohádkou pro děti a animovaným "hororem" pro dospělé, ovšem své nižší a samozřejmě velice subjektivní hodnocení popřít nemohu, takže promiňte upíři, kdož jste tuto noc vypili nejvíc krve... 5/10 ()

Galerie (91)

Zajímavosti (26)

  • Henry Selick, který se ocitl v poměrně nevděčné roli, také prohlásil: Tim snesl vejce, ale já jej musel vysedět. On se ve studiu za ty dva roky objevil snad jen pětkrát.“ (Trainspotter)
  • Loutky měly pět prstů (namísto obvyklých čtyř) a pečlivě se synchronizovalo otevírání úst s hlasem. (Trainspotter)
  • Postava kostlivce Jacka měla přes 400 hlav, které zachycovaly každou jeho emoci nebo pohyb obličejových částí. (Rollo_Tomasi)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama