Reklama

Reklama

Epizody(11)

Obsahy(1)

Japonská vláda byla zachráněna od finančního kolapsu díky suverénním fondům. Pro obyčejné lidi se však život nezměnil. Nezaměstnanost, zločin, sebevraždy a zoufalost jsou stále na vzestupu. Yoga Kimimaro, student, který byl vychován svou tetou poté, co jeho otec zmizel a jeho matka zemřela, se chce vyhnout takovému životu. Jednoho dne, Kimimaro potká muže, jenž mu nabídne obří částku peněz, pod podmínkou, že si to od něj jednou vybere zpět. Od té chvíle se jeho život drasticky změní, když je zatažen do záhadného místa zvaného Finanční čtvrť. (Jigvell)

(více)

Recenze (6)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jsou určité momenty, v nichž cítíme, že Kenji Nakamura, tvůrce výtečného Mononoke a alespoň netradičního Kúčú Buranko se nezapře. Žel tam, kde dříve vnitřně neprůhledný hlavní hrdina netradičního zjevu a potměšilého chování svým charismatem poutal divákovu pozornost, tam nastoupil středoškolsky nijaký Kimimaro, dobrák od kosti, naiva a trumbera, který se teprve musí řvaním a ranami pěstí a osudu zformovat do stejně nijakého dobráka od kosti, naivu a netrumberu. Pozůstatky mastičkáře (Mononoke) a psychiatra (Buranko) se matně dávají poznat jen v nečasto se vyskytujícím průvodci Economic districtu principálského vzezření. Výrazná práce se střihem a zvukem, podmanivě rytmizující dění zmizela a standardizovaný přístup nastoupil namísto ní. Buranko lépe užívalo odborných poznatků z psychiatrie než C činí s ekonomií, degradovanou na úroveň označování "šónenovských" útoků pronášených hlasem "počítače" a občasné tajemné naznačování, jak je ten svět ekonomiky a ekonomie pekelně složitý. Ano, tak složitý, že tvůrci naprosto nedokáží onu složitost objasnit a působí dojmem, že sami nevědí, o čem žvaní. A tak se mě raději snaží dojmout slepencem jednou větou glosovatelných osudů "ekonomicky aktivních", jež jsou podávány formou zpovědi čtenářky těch nejhorších ženských časopisů. Ani antropomorfizace akciové společnosti zholčičkováním mě netěší. Aspoň že výtvarné pojetí zhmotnělého světa peněz převyšuje anime průměr. V porovnání s Buranko a s Mononoke zvlášť však i tady jde o kvalitativní sestup. Silné ** po sedmi dílech. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané (jak postavy, tak i příběh). Hlavní hrdina se tu zase ohání tím svým motivem - nikdo nesmí trpět. Bla bla bla. Koho to zajímá. Je to plochý. Epizodický. Naštěstí jen s jedenácti díly a bezpáteřními postavami. Souboje. No, nejde tu přeci jen o ně, že. Plus? Grafika. Pěkně řešený opening. Navíc právě jsem opustila VŠE. Ekonomika je peklo, tady to člověk může i trochu vidět. Nikdo jí pořádně nerozumí. Ani tvůrci seriálu. Ale zaujmout to určitě může. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velmi stylové, dost to navnadilo. Myšlenka "co dělat s neomezeným přísunem peněz" může skrývat obrovský potenciál. (Nápad zde již byl při [Higashi no Eden], ale i tak jsem se těšil). Nakonec z toho vyšlo jen bojování, bojování, ... bojování a bojování... O ničem jiném to ke konci nebylo. Velmi zklamalo. Konec zpočátku vypadal velmi! nadějně, ale dokázali to dost zkazit :-D Slabé. Slabé, ale v určité míře velmi zajímavé a zabavilo mne to. 60% ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

Normální svět, k němu druhý, obyčejným lidem nepřístupný, postavený na nějakých naprosto pošukaných základech, supernatural souboje mezi anime holčičkami a příšerami. Poměrně originální koncept, nemyslíte? Tedy, pomineme-li jen zhruba tu polovinu japonské produkce. Čím právě C vyčnívá? Audiovizuální zpracování je úžasné, reálie onoho druhého světa jsou zajímavé a soubojům rozhodně nelze upřít styl (i když tu angličtinu si tvůrci opravdu mohli odpustit). Kimimaro, jakožto typický prototyp hlavního hrdiny - suchara v podstatě tvoří jen křoví pro těch pár zajímavých vedlejších postav a zde si opravdu cením zvláště toho, že se autoři vyhnuli nějakému zbytečnému démonizování, takže i hlavní antihrdina má vyšší motivy a nelze označit za jednoznačného záporáka. V rámci současné anime produkce rozhodně nadprůměr. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zatím nejsem moc daleko ve sledování Japonské animace a [C] je vlastně jeden z prvních seriálů, který jsem viděl úplně celý. Jsem spokojen, pobaven a potěšen. ()

Galerie (558)

Reklama

Reklama