Reklama

Reklama

Semana Santa

  • Německo Semana Santa (více)

Obsahy(1)

Španělské starobylé město Sevilly právě slaví svátky ukřižování a vzkříšení a v úzkých uličkách procházejí davy lidí v červených kápích, kteří se chtějí tímto bezbolestným způsobem vykoupit ze svých hříchů. Mezi nimi ale krouží člověk, který má v úmyslu jeden hřích (a zrovna ten největší) naopak spáchat. Jeho prvními obětmi jsou homosexuální a drogově závislá dvojčata, která brutálně zavraždí. Ale to je jen začátek, mrtvoly začínají přibývat a vyšetřovatelka Maria, která má případ na starosti začíná mít obavy o svůj život. Musí vraha najít dřív než on najde ji. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se těšil protože rituální filmy poslední dobou stojej za prd. Navíc tu hraje moje oblíbená Sorvino. Ale nakonec jsem byl zklamán. Film je děsně nudnej, herecky špatně obsazenej a neatmosférickej. Problémem je to že režisér strašně dlouho čeká než udělá nějakou akci a tak nechá hlavní herce kecat v autě, kecat na veřejnosti a nebo kecat o samotě. Čistá nuda. Ke konci se to sice zlepší ale ani tak tomu nedám více jak 2*. Navíc těžce vydřené. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Tak si ze zdejších komentářů a hodnocení říkám, jestli jsme všichni viděli stejný film. Vždyť je jde o poctivý a atmosferický snímek jako ze staré školy a ne žádný odpad. A navíc je to taková malá pocta skoro vyhynulému žánru giallo. Příběh jde tedy přesně podle pravidel tohoto žánru. Máme tu maskovaného vraha, který řádí o španělských svátcích církve a tři policisty, kteří jsou mu neustále v patách. Taky nějaké to gore a samozřejmě "žlutou" pointu. Co víc si tedy přát? No snad jen méně kiksů v příběhu a více fungující logiku. Ale i přes tyhle nedostatky jsem si novodobé giallo užil. PS: Vrah mi byl jasný už od půlky. ()

Reklama

Kangax 

všechny recenze uživatele

Plne súhlasím s užívaťelom giallo. Také nízke hodnotenie si tento film iste nezaslúži. Veľký počet atmosférických scén, kvalitná pasujúca hudba a zamotaná pointa. Zrejme je to spôsobené faktom, že film u nás vyšiel na DVD a tak ho videlo kvantum ľudí, ktorý sú vychovaný na inej thrillerovej škole, než predstavuje tento "oldschoolový" kúsok zo Španielska. Mal som možno preto pokušenie hodnotiť ešte aj vyššie, ale deravejší scenár, a istá dávka nelogičnosti ma udržala s hodnotením trochu pri zemi. ()

G04T odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, proč většina giall z druhýho tisíciletí stojí za hovno. Tenhle film mi akorát moji myšlenku ještě víc potvrdil. Debilní scénář, příšerný dialogy, ta ženská mě srala. Hrála si na bohyni... velký hovno. Na konci bába hrdinka taky nemá obdoby. Nulový napětí, vzhled zabijáka vypadá fakt píčovatě. Všechno je prostě špatný. Tohle je přesně ten film, ze kterýho si po hodině nebudu pamatovat vůbec nic a nejspíš za to budu i rád. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama