Reklama

Reklama

Zombeer

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
Nizozemsko, 2008, 12 min

Obsahy(1)

Herman pracuje u společnosti Mokum Blond jako sládek. Jeho šéf se právě pokouší svůj zlatavý mok uvést na trh poutavou reklamou a první zvědaví turisté začínají navštěvovat pivovar. Herman má však jeden velký problém, tím je jeho láska k pivu. Neustále nasává a zanedbává svou práci. Jednoho večera se po hádce s nadřízeným opět opije a spadne do vařícího kotle. Je jasné, že tato nežádoucí ingredience dodá pivu nejen šmrnc, ale zároveň i smrtící účinek. Každý kdo jej ochutná, promění se v krvežíznivou zombie. Nemilá to situace, zvláště když zrovna začínají populární pivní slavnosti. (SOLOM.)

(více)

Recenze (7)

JFL 

všechny recenze uživatele

I dvanáct minut je až příliš na jeden ne zrovna nosný nápad. Předchozí počin Roba van der Veldena "Nailed by Nikita", trailerový příspěvek do Grindhouse soutěže Planet Terror Fake Trailer Contest, byl díky možnosti formátem dané nesouvislosti a absence vyprávění mnohem košatější a odvázanější. Amatérské/fanovské zombie filmy jsou jako záznamy ze zombeiwalku - nadchnou pouze ty, kteří se jich zúčastnili. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jak symbolický název:) Jde vidět, že zombistickým kreaturám se stále daří uplatnit i v jiném odvětví, než v nejčastěji zavedených postupech o infekci a zkáze lidstva. Zde jde o nápad vskutku originální. Kdyby tvůrci trochu více zapracovali na maskách a scénáři, mohlo se jednat o výstavní kousek daného žánru. Závěr filmu dopadl zcela "béčkově." Ale celkově jsem byla velmi pobavena:) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pracovník pivovaru nešťastne upadne do nádrže so "zlatistým mokom". Jeho telo sa rozkladá. Infekcia šíriaca zombie vírus sa dostáva do obehu. Pomerne nápaditý snímok. Nič to však nemení na fakte, že "Zombeer" zaostáva za sľubnou myšlienkou - 30% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

A sakra asi skončím s pivem.....Kecám. Tohle je strašná konina kterou zachraňuje poslední 3 minuty jinak to je spíše nudná agitka proti pivu. Což se mi teda nelíbí:-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se v první polovině snímku zaměřili především na samotného Hermana a presentaci svého výrobku. Proto se může klidně stát, že hororový fanda bude docela zklamán. Možná i proto, že zde většina herců nepředvádí zrovna skvostné výkony a atmosféra má hodně pomalý rozjezd. Jako jistým druhem zpestření lze brát v potaz reklama na pivo, která nám ovšem kromě pohledné blondýnky nenabídne nic nového, co by jsme už neviděli někde jinde. Vždyť v dnešní době nás naše televizní stanice denně zásobují podobnými bláboly. Naštěstí je tato pasáž prostříhávána záběry na škvařícího se Hermana, kterému už nestačilo pouhé usrkávání z láhve, ale chtěl se zrovna ve svém miláčkovi pořádně vykoupat. Nejprve nám chlapík pěkně zčervená, aby následně dodalo jeho maso pivu ty správné grády. V těchto chvílích se konečně probrala hororová atmosféra ze zimního spánku a každý fanda zombie žánru si hned v zápětí přijde konečně na své. Prostory pivovaru se promění v krvavá jatka a ono pověstné varovaní“že alkohol zabíjí“ je zde myšleno opravdu doslovně! Zombeer mě sice moc neokouzlil, ale ani neunudil k smrti. Dá se zde nalézt několik opravdu zajímavých momentů a především druhá polovina stojí určitě za shlédnutí. Je jen opravdu škoda, že při konkurzu nebyli páni režiséři trochu více pečlivější a hlavně přísnější. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Za povedený chaos na konci tohoto snímku dávám jednu hvězdičku. Asi nějak tak si představuji zombies apokalypsu... ovšem těch prvních 8 minut jsem málem nevydržel... vývar ze sládka, který mění lidi v zombie? Hmmm.... za ten konec dávám 10%, jinak odpad! ()

Reklama

Reklama