Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

"Väčším vynálezom ako koleso sú brzdy. Čo je však viac ako česť? Hanba!"   Tieto slová povedal Adrianovi jeho otec krátko predtým, než spáchal samovraždu vo svojej pracovni. Adrian je veľmi špeciálny chlapec. Narodil sa pri zatmení Slnka a k tomu ešte aj s vrodenou abnormalitou. Kvôli nej mu musí doktor Ask vypisovať špeciálne papiere, ktoré ho zbavujú účasti na gymnastike, a teda nikto nič nezistí. Stal sa terčom výsmechu svojich spolužiakov. Jedinou blízkou osobou mu je suseda a spolužiačka Emilia, ktorou i napriek tomu opovrhuje a hrubo ju uráža. Obaja sú vydedencami. Adrian je však vydedencom nehanebným! (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodně zpracovaný film na téma puberta hermafrodita. Poutavý film s nevšední kamerou a střihem. Obdivuhodný herecký výkon hlavního představitele – Adriana. Děj filmu se pomalu komplikuje a zároveň pomalu rozplétá. Jen nedokážu posoudit, zda se právě tak, jak je ukázáno ve filmu, mohl příběh skutečně odehrát. Rozhodně stojí tento film i za několikeré zhlédnutí. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý film, jako ostatně mnoho jiných norských a vůbec severských děl, jichž jsem příznivcem. Příběh, který nutí k přemýšlení, jako třeba též skvělý norský film „Lakki“. Opět mi na mysli vytanula otázka, co nutí některé lidi (zde spolužáky hlavního hrdiny) k tomu aby působili bolest a utrpení někomu, kdo jim nikdy ničím neublížil. Kde se v člověku bere ta zvrácená touha působit někomu bolest a těšit se z toho pohledu. Adrian (v podání Marcuse Aarnsetha) je dobrým chlapcem, jehož necitelnost některých lidí v okolí, bohužel včetně jeho nejbližších, donutí k chování, k němuž by jinak neměl důvod. Role je mladičký hercem skvěle zahraná a působí pravdivě a přesto přese vše, co se stalo, si člověk říká, že to musí skončit dobrou nadějí do budoucna. Úplně jsem si v tu chvíli přál ocitnout se v tom filmu,nabídnout Adrianovi přátelství a pomoci mu! Jsem plně přesvědčen, že to co následovalo už bylo dobré, tak jak vzkázala Adrianovi Emílie - Řekni jim vše po pravdě, jak se to stalo a ničeho se nemusíš bát! Je to proto i příběh o pochopení a porozumění a má hluboce lidské poselství. Je to jeden z nejzajímavějších filmů, který jsem letos shlédl a dávám mu jednoznačně 5 hvězdiček a rád se k němu zase po čase vrátím. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama