Reklama

Reklama

Havěť kolem nás

  • Česko Podnájemníci z říše členovců (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu
Francie, 2006, 50 min

Obsahy(1)

Možná jste hrdí na to, jak čistý a uklizený je váš domov, ale ve skutečnosti je zamořený malými mikroskopickými neřády, kteří na první pohled nejsou vidět. To se však může změnit! Ať se podíváme kamkoliv, do jakéhokoliv domu, všude je najdeme. Zdá se vám váš byt či dům čistý? Omyl! Bydlíte v domě hrůzy - roztoči, švábi, červi a nosatci jsou vašimi neviditelnými spolubydlícími. Za pomoci nejmodernější technologie, elektronového mikroskopu, před vámi ožije svět, o kterém jste ani netušili, že existuje. Seznamte se se živočichy, kteří sdílejí domácnost s vámi! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (8)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že tento dokument netočila BBC. Amíci jdou na to jak jinak akčně a prostě jinak... Divák je hned v úvodu seznámen s typickou americkou rodinkou Smithových (ne Simpsonových! :-). Prostě amícká rodinka jak z časopisu - mamka, taťka, fešná doospívající sedmnáctiletá dcera a malý sedmiletý syn. Bydlí v domě ještě s psíkem a mají se rádi. Dokument začíná jejich vstáváním a končí jejich uléháním do postele. Během dne a noci jsou nám předvedeni všichni obyvatelé domácnosti, zejména ti z říše hmyzu. A to i z té mikro. Ke každému zástupci je uvedeno čím se živí, co vylučuje, jak se jeho působení doma či na lidech projevuje a nakonec se dozvíme zda je či není našemu bydlení prospěšný. Uvidíme tedy: Kožojedy, zavíječe, švábi, pavouky, komáry, mouchy, klíšťata, pilousy, vši, štěnice, rybenky, sviňky, hrobaříky a samozřejmě široké spektrum roztočů a jiných maličkatých zviřátek, co nám žijí hlavně v postelích a psích pelíšcích. Škála parazitů a hmyzu co nás doma obtěžuje je to široká a tvůrci evidentně chtěli Smithovým narvat do domu jich co nejvíce. Těžko však věřit, že by pořádná paní Smithová, tohle všechno měla doma. Nešlo totiž o žádné feťácké doupě, ale pěkný dům v pěkné ulici. -- Každopádně je to dokument rozhodně zajímavý, který začíná zajímavou větou: ,,Chcete-li se podívat na safari stačí se podívat mikroskopem na svět, který máte před nosem a nebo dokonce v něm... '' :-). Dávám tedy za tři roztoče kanibaly. * * * ()

in4mator 

všechny recenze uživatele

Kromě toho, že jde o povedený dokument, informace jsou podávány nezvykle ironicky až sarkasticky, dokonce bych řekl, že tam je pár závanů cynismu. Což se u dokumentu hned tak nevidí, a proto dávám o hvězdičku navíc. SPOILER: Konstatování "Nikdo nespí nikdy sám." mě pobavilo asi nejvíc... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Informačne silné ale pre odporcov hmyzu, ako ja, to je nočná mora. Ani si nechcem predstaviť, čo všetko človek za deň skonzumuje, napríklad takú nohu zo švába. Obdivujem insektológov, že sa dokážu denno denne pozerať na také hnusy. ()

viax 

všechny recenze uživatele

Dokument pouze sleduje dění v domě a pomocí elektronového mikroskopu předvádí drobné spoluobyvatele, schválně neříkám spolubydlící, protože někteří ti mrňaví hmyzáci odlezou na noc pryč. Dostaneme informace o dění a prospěšnosti, resp. neprospěšnosti lezoucího i létajícího hmyzu řečené velmi sexy, vtipně, s nádechem sarkasmu. Co nedostaneme, je poučení, jak se vyvarovat, případně bránit invazi. Jo, říkají, že řada z nich je potřebná, víme o bakteriích ve střevě, bez nichž nepřežijeme, řada těch potvor nás zbavuje jiných potvor. Ze shrnutí na konci jsem získala dojem, že si všichni vzájemně prospíváme, takže dámy z Máte doma uklizeno se můžou jít vycpat. P.S.: Kdo se při sledování ani nepoškrábe, vyhrává! ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama