Reklama

Reklama

Souboj o světovládu

(TV film)
  • Německo Hitler & Stalin - Portrait einer Feindschaft (více)

Obsahy(1)

Německý dokument mapující souboj dvou extrémních idejí - komunismu a nacionálního socialismu (nacismu). O "přátelství" Stalina a Hitlera, o následném vypovězení "smluv o přátelství" až po totální vyhlazovací válku. Spojenci v dokumentu nejsou takřka k vidění, díky čemuž se dostane na množství méně známých informací a záběrů z východní fronty a podrobné rozebrání dvou odlišných ideologií, které jsou si ve finále tak podobné. (RomeroIsGod)

(více)

Recenze (4)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Dokument je plný dosud neviděných záběrů (teda alespoň mnou neviděných), a tak jako prakticky všechny dokumenty z tohoto období je plný mrazivých vizí hrůzy, která se na nás řítila z východu i západu. Postavy těchto dvou výjimečných zločinců jsou si až zarážejícím způsobem podobné, tak jako si byly podobné i systémy, které vybudovali. Člověk se jen může s údivem a strachem ptát, jak se to všechno mohlo stát. A taky si může s úlevou říct, že je šťastný, že nebyl u toho ... Co se týče dokumentu jako takového, zcela správně tvrdí ve svém komentáři GilEstel, že opravdu nedosahuje kvalit špičkových dokumentů, které byly o tomto období natočeny, a to ani zdaleka. Docela mi vadily ty prostřihy na ubíhající silnici, rudé hvězdy a Kreml z různých perspektiv. Na druhé straně mi chyběly komentáře lidí, kteří tu dobu znali z první ruky a třeba i komentáře historiků a znalců. Ale dokument určitě zaujal ... a šokoval. 4 hvězdičky - 80%. Určitě se podívejte, třeba na YouTube: díl 1 a díl 2. ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Pohled na souboj dvou nejvýznamnějších diktátorů 20. století, souboj dvou ideologií, souboj o další směřování Evropy a světa, souboj o přežití. Tak nějak by se dal popsat obsah tohoto dokumentu. Dokumentu, který neobsahuje žádné nové stěžejní informace, ale vcelku trefně vystihuje boj Stalina s Hitlerem v 1,75h dlouhém dokumentu. Pokud jste o těchto dvou pánech nic nečetli, máte jedinečnou příležitost zjistit, jak moc odlišní byli a v čem si naopak byli podobní. Stopáž je krátká, takže nešlo zaběhnout do větších detailů, naopak při snaze obsáhnou co nejvíce, působí film místy zmatečným neuceleným dojmem. Pokud se zajímáte o historii 2. sv., jistě stojí za vidění, ale kvalit některých špičkových dokumentů o tomto období film nedosahuje. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama