Reklama

Reklama

Akta Vladimír Krajina

(TV film)
všechny plakáty
Česko, 2011, 57 min

Režie:

Pavel Kačírek

Hrají:

Ladislav Mrkvička (vypravěč), Tomáš Töpfer (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Ačkoliv Vladimír Krajina patřil k nejvýznamnějším představitelům odboje za 2. světové války, jeho existence byla po dlouhá léta v komunistickém Československu zcela vymazána. Brilantní vědecká dráha v masarykovské republice, zpravodajec Benešovy londýnské vlády, psanec, osobní vězeň K.H. Franka, významný politik v době třetí republiky, třídní nepřítel, exulant a významný kanadský ekolog. Jakoby tento životní příběh kopíroval historii Československé republiky v průběhu dvacátého století. Symboly této cesty jsou zlaté hodinky od T.G. Masaryka, nejvyšší kanadské vyznamenání Order of Canada a Řád Bílého lva od Václava Havla. Je neuvěřitelné, kolik toho dokáže obsáhnout skutečně tvořivý život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

sator 

všechny recenze uživatele

Už zase víčka oken zatemnění sklopilo  i písmo vyhlášek se čerstvou krví napilo  a jen těch stínů pár přehlíží jeho výstrahu  když od Hradčan se dívá lebka s hnáty na Prahu. Čtyřikrát zatčen(dva pokusy neúspěšné) a přežil, neuvěřitelné .....(přidání vyp.) ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Nádherná záležitost o člověku o kterém jsem nikdy neslyšel. Jsem zvědav, zda se dostane někdy do učebnic. Při přetrvávajícím komunismu v této poblblé republičce odhaduji tak za 3 generace. ()

Reklama

Reklama