Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 2

  • USA How to Train Your Dragon 2 (více)
Trailer 2

Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. Škyťákova největší kamarádka Astrid je hvězdou oblíbených dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní vikinské teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým spanilým letům s Bezzubkou, během nichž mapují neznámá území a objevují nové světy a nové draky. Jedno z jejich dobrodružství je přivede do těžko přístupné ledové jeskyně, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Taky se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z které se vyklube Škyťákova dávno ztracená matka Valka. Na láskyplné objetí matky se synem ale není čas, protože nad soužitím lidí a draků se stahují mračna, která se přihnala díky Dragovi, mocichtivým a samozvaným „dračím bohem", kterému slouží nafoukaný lovec draků Eret. Tihle dva představují nebezpečí, se kterým sám Škyťák s Bezzubkou nic nezmůžou, a tak dají dohromady starou partu, do níž kromě Astrid patří i Tlamoun, Snoplivec, Rybinoha a dvojčata Ťafan a Rafana. Spolu s nimi se ale budou muset mocnému nepříteli postavit i Škyťákův otec, vikinský náčelník Kliďas Velikán a především jeho matka Valka. Naučit táhnout tenhle nesourodý spolek za jeden provaz bude nesmírně obtížné. Bez toho ale nebudou mít obyvatelé Blpu sebemenší šanci. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (809)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prednedávnom som pozmenil názor na prvý diel, ktorý ma na prvý krát príliš neoslovil. Mám pocit, že podobne to bude aj s dvojkou. Asi je to už vekom, že ma súčasné animáky oslovujú čím ďalej tým menej a splývajú v jeden. Drak dvojka je každopádne výborný animák so sympatickými postavami a epickým príbehom. Lenže neviem prečo som nemal ten pocit strhujúceho príbehu, ktorý v ňom je a ktorý je určený nie síce iba deťom, ale povedzme že divákom, vyberajúcim si iba súčasný kvalitnejší mainstream. Na mňa sa zvraty vo filme odohrávali príliš jednoducho a až vzbŕklo a tým pádom aj emócie hrdinov nepôsobili vždy adekvátne. Je to temnejšie ako konkurencia, ale temnejšie v zmysle tom, že je to na úrovni hraných fantasy. Tie sú však tiež primárne pre deti a ich mantinely a mantinely rozprávok sú v tej temnote značne obmedzené. Áno, zomrie dôležitá postava, ale vďaka tomu nebudem považovať celý film za dospelý, temný príbeh, ktorým by ani byť nemal. Trochu vtipné mi pripadalo ďalšie "ukrátenie o končatinu" a môžeme sa začať vsádzať, ktorá postava to bude nabudúce. 70% s potenciálom zvýšenia po ďalšom vzhliadnutí, najskôr však o pár rokov a snáď už aj s nejakými vlastnými deckami :). ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

DreamWorks ukazují, že kvalitní animák hned tak zhebnout nehodlá. Druhý Dračí trénink je pořád stejně osobitě animovaný, pořád má jednoduchý, ale funkční příběh a pořád stejně skvěle mixuje humor s emocemi. Tam, kde měla jednička kouzelnou scénu spřátelení se, tam má dvojka neméně kouzelnou scénu rodinného shledání (která hezky přechází z milostného cajdáku do rozverného tanečku). Draci navíc nadále udržují anticukrový trend a zatímco v předchozím filmu hlavního hrdinu nevratně připravili o nohu, tady jednu z hlavních postav dokonce zabijí (a to způsobem nečekaně podlým)! Rozhodně nejde o samoúčelný akt - kromě nezbytného ponaučení, že se ztrátami se musíme vyrovnat a naučit se s nimi žít, nabízí totiž dotyčná scéna završení zdrcujícího zvratu a bezmála apokalyptickou atmosféru, při níž jsem v první chvíli vážně netušil, co se bude odehrávat dál. Kolik animovaných filmů se může výše zmíněnými věcmi chlubit? Výborně funguje také tah s dlouho nepředstaveným záporákem (v první půli filmu se o něm pouze mluví jako o něčem infernálně superstrašném), John Powell opět dodal kus parádní hudby a trapný nakonec nebyl ani nápad s ošklivou a nadrženou vikingskou holkou (zní to hrozně a fakt to tam je - a vlastně už to je vtipné). Jasně, občas je gag silně předvídatelný, občas vážná scéna trvá déle/je vážnější, než by měla, ale - nevadí to, protože draci i jejich kámoši válej a Bezzubka je pořád frajer. P.S. Český dabing podařený, 3D nic moc. 9/10 ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Neveril som vlastným očiam. Úplný opak geniálnej jednotky. Predvídateľné, preplácané, s hlúpym a neoriginálnym príbehom, všetok sentiment je tu taký umelý, že vôbec nefunguje, vzťahy medzi postavami sú vykonštruované a dabing Jaya Baruchela ma hrozne iritoval. Jediné, čo môžem oceniť, je nepodliezanie detskému divákovi (minimum stupídneho humoru, skôr dôraz na príbeh), fajn hudba a geniálna animácia. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Jednička měla standardní příběh pro děti a mladé s určitými klišé, ale taky měla neokoukané prostředí. Pro dvojku už platí jenom to první, ale jednou věcí se může nepokrytě chlubit - detailní, pohádkově nerealistickou a neuvěřitelně roztomilou animací, která u mě předčí všechny animované filmy posledních let. To neznamená, že bych scénáristy nevytahala za uši. Vytahovat z hrobu dávno "mrtvé" postavy je vypravěčská berlička a záporák by přece jenom mohl být zajímavější. Předpokládám, že záměr tvůrců byl vyprávět příběh o Škyťákově dospění (protože poselství pacifismu a přátelství bylo už v prvním filmu), pak by ale nevadilo ukázat pár drsnějších scén se vším všudy (což samozřejmě u dětského filmu nejde, a tak zbyla jenom jejich krotká, trochu divně působící verze). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dvojky to mají těžké, to víme. Někdy tvůrci neřekli v jedničce vše, nebo se to tam jednoduše nevešlo a někdy je dvojka prachobyčejný kalkul jak ještě vyždímat nějaký ten chechták z diváctva. Každý jde do rizika, že z toho bude káva ,,druhák'' a milovník dobré kávy se už jen při představě té hnědé vody hnusem a odporem otřese. Nespoileruji, ale nebojte. Dvojka Bezzubky je skvělá a má co nabídnout. Je snad ještě epičtější než jednička, graficky ještě vymazlenější a mně mrzelo, že jsem to neviděl ve 3D, protože všechny ty lopingy, lety střemhlav, průlety průrvami atd... musely vypadat ještě lépe ve 3D prostoru. Jen jedno jediné nechápu, proč u těchto filmů pro děti musí někdo vždy zemřít? Má to nějaký výchovný či vzdělávací efekt? Já to nechápu. Malé děti to totiž nedávají! Vzpomínám co udělala smrt táty lva ve Lvím králi s dětmi! Ani to nechtěli dokoukat... Tady to samé. Už jednička byla na hraně, když hrdinovi uhořela noha ale budiž. Tady to podle mne bylo zbytečné. Tradiční vikingský pohřeb na zapáleném drakkenu je sice efektní a snad i poučný přesto ale... ehm... Prostě to tam nesedlo. Jinak super. Pořád vysoká úroveň! 4 ledové krystaly. * * * * ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 177 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 621,5 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 145 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Keď Štikút (Jay Baruchel) vystrelí šíp na loď jeho otca Chladnobrva (Gerard Butler), strieľa pravou rukou. V knihe je však Štikút ľavák. (Mery235)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama