Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 2

  • USA How to Train Your Dragon 2 (více)
Trailer 1

Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. Škyťákova největší kamarádka Astrid je hvězdou oblíbených dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní vikinské teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým spanilým letům s Bezzubkou, během nichž mapují neznámá území a objevují nové světy a nové draky. Jedno z jejich dobrodružství je přivede do těžko přístupné ledové jeskyně, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Taky se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z které se vyklube Škyťákova dávno ztracená matka Valka. Na láskyplné objetí matky se synem ale není čas, protože nad soužitím lidí a draků se stahují mračna, která se přihnala díky Dragovi, mocichtivým a samozvaným „dračím bohem", kterému slouží nafoukaný lovec draků Eret. Tihle dva představují nebezpečí, se kterým sám Škyťák s Bezzubkou nic nezmůžou, a tak dají dohromady starou partu, do níž kromě Astrid patří i Tlamoun, Snoplivec, Rybinoha a dvojčata Ťafan a Rafana. Spolu s nimi se ale budou muset mocnému nepříteli postavit i Škyťákův otec, vikinský náčelník Kliďas Velikán a především jeho matka Valka. Naučit táhnout tenhle nesourodý spolek za jeden provaz bude nesmírně obtížné. Bez toho ale nebudou mít obyvatelé Blpu sebemenší šanci. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (809)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak to bola vizuálna paráda. Nečakal som, že ma ešte môže niečo v tejto oblasti prekvapiť. Aj dejová linka sa mi zdala oproti jednotke trochu viac prepracovaná, s viac napínavými prvkami, chytľavejším príbehom, väčším emotívnym nábojom a príjemnou hudobnou zložkou. Deti si to v kine maximálne užili, dokonca aj tá mladšia, obe skoro ani nedýchali a to mi čo sa týka hodnotenia bohato stačí na plný počet. Po technickej stránke je to pre mňa najvyšperkovanejší animák, zatiaľ. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(UCI Kinowelt, Potsdam, Deutschland, 28.7.2014) Naprosto kouzelné a dechberoucí pokračování úžasného prvního dílu, které je jak velice humorné, tak i místy smutné, ale nikdy netlačí tolik na pilu. Bezzubka byl opět perfektní, vtipný, roztomilý, snad ještě o řád výš než v prvním díle. Charaktery nám znatelně dospěly, dokonce došlo na rodinné drama, ale jak říkám, vše v přijatelné míře. Samotný příběh byl slušný a peripetie neočekávané, takže dávám palec nahoru. Zkrátka jsem šel do kina na zaručený filmový zážitek, kterého se mi dostalo se vším všudy - s úsměvem na tváři, slzou v oku a mile udiveným výrazem nad skvělým technickým zpracováním. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prednedávnom som pozmenil názor na prvý diel, ktorý ma na prvý krát príliš neoslovil. Mám pocit, že podobne to bude aj s dvojkou. Asi je to už vekom, že ma súčasné animáky oslovujú čím ďalej tým menej a splývajú v jeden. Drak dvojka je každopádne výborný animák so sympatickými postavami a epickým príbehom. Lenže neviem prečo som nemal ten pocit strhujúceho príbehu, ktorý v ňom je a ktorý je určený nie síce iba deťom, ale povedzme že divákom, vyberajúcim si iba súčasný kvalitnejší mainstream. Na mňa sa zvraty vo filme odohrávali príliš jednoducho a až vzbŕklo a tým pádom aj emócie hrdinov nepôsobili vždy adekvátne. Je to temnejšie ako konkurencia, ale temnejšie v zmysle tom, že je to na úrovni hraných fantasy. Tie sú však tiež primárne pre deti a ich mantinely a mantinely rozprávok sú v tej temnote značne obmedzené. Áno, zomrie dôležitá postava, ale vďaka tomu nebudem považovať celý film za dospelý, temný príbeh, ktorým by ani byť nemal. Trochu vtipné mi pripadalo ďalšie "ukrátenie o končatinu" a môžeme sa začať vsádzať, ktorá postava to bude nabudúce. 70% s potenciálom zvýšenia po ďalšom vzhliadnutí, najskôr však o pár rokov a snáď už aj s nejakými vlastnými deckami :). ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu parádní animák. Líbilo se mi to snad ještě víc než předchozí díl. Animace je opět úžasná. Škyťák i s ostatníma zestárli o 5 let a vydávají se vstříc novým dobrodružstvím. Spolu s draky pořádají závody a žijí pohromadě. Škyťák ale jednoho dne na své výpravě objeví lovce draků, kteří slouží zlému Dragovi. Ten si chce všechny draky podmanit. Taky narazí na svou matku, která drakům pomáhá a stará se o ně. Celá rodina se po dlouhé době znovu shledá. Všichni draci poslouchají svého hodného alfa draka. Poté ale na ně zaútočí Drogo se svou armádou a svým alfou. Škyťák musí spolu s Bezzubkou a svými přáteli ochránit svou vesnici. Nakonec přijme místo náčelníka. "Vystřelte černou ovci!" :D ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

O něco slabší pokračování, ale stálé kouzelné, barvité..a severní. Jak to bývá zvykem, příběh utrpěl mírné šrámy a už tak nesviští. Velký boss to nemá v hlavě úplne v pořádku, jeho monstrum na otežích (promiňte, ale tohle není drak!) je trochu bez nápadu a Skyťákovo "překecávání" je trošinku trapný, nicméne mě překvapila roztomilá romance, fantastická hudba i animace. Na pokračování skvělý počin. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Podľa oficiálnych stránok filmu je Štikút 182 centimetrov vysoký. Rovnakú výšku má aj Jay Baruchel, ktorý ho nadaboval. (moviereview)
  • Hudba k teaser traileru bola "Beyond the Clouds", napísaná a vedená Audiomachine. (moviereview)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama