Reklama

Reklama

Kamera na cestách: Jižní Indie

(TV film)
  • Francie Flavors
Francie, 2008, 53 min

Obsahy(1)

Jižní Indie se coby kolébka drávidské kultury pyšní dlouhou a bohatou minulostí, během níž se střídaly a střetávaly dynastie a říše, mísily se vlivy obchodníků a dobyvatelů, kteří dorazili na pevninu po moři. Umění a tradice jsou tam velice živé, krajina kouzelná, chrámy a paláce nádherné. A pokud návštěvník hledá duchovní potravu, jižní Indie mu pomůže dospět do stavu rozjímání, který lze uchovat po řadu dalších dnů? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Paity 

všechny recenze uživatele

Je to těžké, vměstnant něco takového jako je jižní Indie do 53 minut dokumentu. Spíše jde o pokus odsouzený k neúspěchu nebo spíše zevšeobecnění. Ale holt nemůže být 20 dílů jen o Indii. ()

Reklama

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Stejně nechápu ten nepoměr. Série Kamera na cestách se snaží obsáhnout neskutečně pestrou jižní Indii s půl miliardou obyvatel (+-; nevím, které všechny regiony dokumentaristé zahrnuly) na stejném prostoru jako například Nikaraguu nebo Baleárské ostrovy. Dokument snaží obsáhnou vše důležité a neustále přeskakuje z místa na místo, aniž byste věděli, kde se nachází a něco se o něm dozvěděli. Uslyšíte jen pár vět, které si můžete nají na wikipedii a které ihned zapomenete. O jižní Indii jsem po zhlédnutí nevěděl nic, matně jsem si vybavil jen několik záběrů na nespočet chrámů a ostatní památky. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama