Reklama

Reklama

Velikonoce v Lužici a pod Lužickými horami

(TV film)

Obsahy(1)

Velikonoční zvyky a obyčeje v životě tří národů těchto regionů. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní a zajímavý dokument doprovázený neméně kvalitním hlasem Alfreda Strejčka. Mám tak trochu pro Lužici a Lužické Srby slabost a proto dávam plný počet. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Jen malá chyba převzatá asi z webu ČT : bylo to natočeno v r.2011, ne 2010... . jinak souhlasím s komentářem " Mariin" . P.S. : tento dvoudílný dokument reprízovala ČT o letošních velikonocích - 19. a 20.dubna 2019 a v jednom z těchto dní také dokument Velikonoce v Lužici (z r. 2008) . ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

S dokumentem jsem spokojen, žádné národopisné kecy v minulém čase, ale živá tradice (zvláště pokud se týče katolické Horní Lužice). Slovní doprovod byl přiměřený a věcně správný, výpovědi konkrétních Lužických Srbů a autentické záběry z jejich života a zvyků velmi zajímavé. Lužici jsem kdysi sám navštívil a považuji tento dokument o ní za zdařilý. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Krásná antropologická studie. Mile se na to kouká. V této sudetské části jsou vidět vlivy Německé ze severu a z jihu. Podobně jako je tomu u Valachů na Moravě, kteří přišli s ovcemi po kopečcích z jihu a zastavili se někde u Brna. Jak říká na přednášce můj oblíbený Jiří Sádlo, severní část vesnice v hospodě pijí pivo a poslouchají metal a v jižní části pijí víno a poslouchají cimbálovku. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama