Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek „Vinyl (Příběhy z vídeňského podsvětí)“ odkrývá propojený svět experimentální a elektronické hudby ve Vídni. Kruder & Dorfmeister, Christian Fennesz, Electric Indigo a další odhalují hudební svět současné Vídně, ze které jako by se postupně stával nový Berlín. Dokument je zároveň i milostným dopisem kulturnímu fenoménu, jakým vinylové desky bezpochyby jsou. Vinyl se zde stává metaforou pro něco, co milujeme i navzdory jeho nedokonalostem a škrábancům, a stejný je i vztah hudebníků k jejich městu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Cafú 

všechny recenze uživatele

Určitě oceňuji nadšení s jakým byl dokument dělaný. Ovšem tomuto velice amatérsky provedenému guláši bez konkrétního sdělení a pevného konceptu, nezbylo nic jiného než se vydávat za sociální sondu do hudebního "podsvětí" Vídně. Undergroundová scéna z dokumentu působí celkem nudně, asi jako město samotné. Přidal bych více ukázek zajímavé hudby a ubral bych na snaze uchopit neuchopitelné. ()

bassator

všechny recenze uživatele

46th KVIFF 2011 - 2011: A MUSICAL ODYSSEY - 2011: Hudební odysea (VINYL (Tales from the Vienna Underground) / VINYL (TALES FROM THE VIENNA UNDERGROUND) / VINYL (Příběhy z vídeňského podsvětí)) ()

Reklama

PetGriDus 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda do scény ve Vídni. Osobně bych možná zvětšil prostor v dokumentu elektronickým projektům na úkor těch vyloženě experimentálních, ale to je jen můj subjektivní názor. Je poučné vidět, co se dá považovat ještě za hudbu - například "zpívající sprcha". Režisér působil v debatě po shlédnutí filmu sympatickým dojmem. ()

Zyne 

všechny recenze uživatele

(MFF KV 2011) Dokument, od kterého jsem velmi očekával, nakolik mám rád Vídeň i její hudební podhoubí. Tato sonda ovšem ani sama neví, co vlastně chce ukázat. Je Vídeň městem s podhoubím skutečně kvalitních a originálních muzikantů, hudebníků a městem, které chce diktovat (nebo se alespoň dostat blíže k diktujícím) hudební trendy dneška? Nebo je to spíše líheň rádoby originálních rádoby hudebníků, kteří za hudbu považují i poškrábání se na hlavě? Tento film totiž ukazuje spíše tyto "freaky" jejichž názory na to, co je hudba, jsou sice zajímavé, ale nemluví o hudbě (: A záběry na jejich vystoupení jsou pak úplně mimo a ukazují pouze bezvýchodnost situace, kdy se za hudbu považuje cokoliv a populární jsou směry jako trash či experimental. To, že u záběrů z vystoupení se celý sál hlasitě smál a zaznívali různé hlášky spadající do škatulky "WTF" je znamením, že vídeňská hudební scéna v tomto filmu ukazovaná, se ze své krabičky jen tak nedostane a jen doufám, že tito umělci nikdy nebudou diktovat hudební trendy... Celkově dokument tak slabě něco ukazující, že se to snad ani nedá nazvat dokumentem... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama