Reklama

Reklama

Prehistorická monstra

(TV film)
  • Česko Prehistorická monstra odhalena (více)
USA, 2008, 100 min

Kamera:

Dylan O'Brien

Hrají:

Rick Robles (vypravěč)

Obsahy(1)

99% všech živočišných druhů, které kdysi žily na zemi či ve vodě, již neexistuje. Tento dokument pátrá po tom, proč pravěká monstra vyhynula a zda máme možnost se s „potomky“ pravěkých zvířat potkat i dnes. Přivedeme zpět k životu nejbizarnější a nejpodivnější tvory, kteří obývali tuto planetu. Za pomoci špičkové moderní technologie budeme sledovat srovnání pravěkých živočichů se současnými. Na mušku se dostane Tyranosaurus Rex, Giganotosaurus, Archaeopteryx, Mosasaurus a mnoho dalších. Zkusíme odpovědět na otázku, co přispělo k jejich vyhynutí – zda klimatické změny, choroby nebo přemnožení predátorů? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Triceratops 

všechny recenze uživatele

V tomto překrásném dokumentu je téměř každé prehistorické zvíře důkladně popsáno, animace je dle mého vážně povedená a objevují se tu i fakta, o kterých jen tak asi každý nevěděl... ()

Reklama

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Jak jsem k širokému spektru dokumentů velice nekritický, tak tohle bylo tvořeno spíše pro nadšení dospívajících dětí a tuto kategorii jsem už trochu překročil. Naprosto hloupé dětinské animace které sugerují, že se pod těžšími "saury" otřásala zem apod. Tento dokument dokázal všechny zůčastněné zesměšnit a ukazuje jakou pavědou paleontologie je. Tito pavědci by spíš měli se svým nevědeckým kreacionismem tvořit pohádkové knížky pro děti... to by se pak možná líbilo i mě, protože bych tam tolik nehledal serióznost. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Viac ako o monštrách som sa dozvedel o hmyze, ktorý sa dá naozaj skúmať, pretože tu jednoducho JE. S dinosaurami sú to skôr legendy, ako vyzerali a ako sa správali, čo priznáva aj dokument. Pri náleze kostry, niekedy len jej častí, sú to viac dohady a fantázie ako skutočné vedecké skúmanie. Ale na pekné a pútavé animácie to stačí, čo na tom, že sa to približuje rozprávke. ()

Zetwenka 

všechny recenze uživatele

Představeny  Dunkleosteus, Mosasaurus, Giganotosaurus, vážka Meganeura, Arthropleura - poslední dva jmenování zástupci spojeni s kyslíkem a nalezena spojitost s jejich obrovitým růstem v karbonu v podobě tracheální trubice a její úměra k velikosti. Velociraptoři a náznaky peří vzhledem k roku vzniku 2009 (dnes již v úplně jiné rovině) počátky odhalování tajemství peří, více spojitosti s ptáky. (Chovám si tedy malé raptory .-) ) Ale na to jsou již opět modernější dokumenty, které se  tímto zabývají více +další nové poznatky, sezení na hnízdě vejce a to jen proto, že se opět našli od té doby nové nálezy.. Informace o fosilizaci a  jejich aspektech. Již jen v ohledně barev dinosaurů, se tím zabýval tento dokument třeba.  Objevení   zajímavého  Therizinosaura a jak jim dal zabrat. Ukázáno, co vše si musí paleontologové, v výtvarníci a jiné profese okolo archeologie leckdy domýšlet + nabourání pak zažitého při objevovení dalších pozůstatků a fragmentů. Zkrátka  věda je to stále živá, a  poznatek,  který   z toho mám, že to co  platí v této chvíli nemusí být   v budoucnu aktuální či správné. Technologie nám hodně pomohou při zkoumání a odhalování minulosti, přesto již stále  otazník bude a zůstane v historii života spousty bílých míst, dokud nebude  možné cestovat v čase :-).  Nu animace  na rok výroby   nic moc ale celkově za  informace čtyři. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama