Reklama

Reklama

Mortal Kombat: Legacy

(seriál)
USA, (2011–2013), 3 h 4 min (Minutáž: 7–14 min)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Webseriál Mortal Kombat: Legacy byl vytvořen jako reklama pro chystanou stejnojmennou hru. Seriál nás v devíti dílech seznámí s hlavními hrdiny Mortal Kombat universa. Seriál je prequel a jeho příběh se odehrává před všemi filmy a hrami.
Seriál režíruje Kevin Tancharoen, který se také podílí na scénáři a produkci. Původně vznikl pouze krátkometrážní film Mortal Kombat – Rebirth, který měl ukázat, že Kevin Tancharoen a jeho tým zvládnou i celovečerní film. S tímto filmem obíhal studia a internetové publikum z něj bylo nadšeno. (-Marc-)

(více)

Recenze (152)

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Po pár dílech sledování to vzdávám.. působí to naprosto levně, někdy spíš až skoro amatérsky. Vizuál tragickej.. chápu, že tvůrci chtěli asi temnou atmosférou, ale udělali ji spíš dost tmavou a bylo vidět uplný hovno.. Johnny Cage a Shao Kahn příšerně zahraný a ta uspěchanost byla taky na hovno. To by bylo tak těžký sestřihat to do jednoho filmu? Sralo mě po každý 10minutovce přepínat na další díl.. navíc jsem se stihnul i nudit. Hudba nevýrazná, znělka žádná, scénář a dialogy nudný a nevýrazný, tempo uspěchaný, herci strašní, vizuál až moc levnej.. celý je to černý jak kdyby to někdo točil v prdeli. Jsem rád, že dal Tancharoen ruce pryč od celovečerního filmu.. to by dopadlo velmi špatně. Bezduchost. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je nutné obdivovat snahu i schopnost vystačit si s málem a udělat z toho mnoho. Na druhou stranu je třeba litovat, že webový seriál Mortal Kombat: Legacy nevypadá tak jako video Mortal Kombat, které režisér-nadšenec Kevin Tancharoen dříve nahodil na YouTube. Díl s Johnnym Cagem se vyloženě povedl, epizoda s Raidenem řeší, jak by se mýtické postavy tohoto videoherního světa daly adaptovat pro film s více realistickou atmosférou, a díky triu Jeri Ryan, Michael Jai White a Tahmoh Penikett v jiných je na co se dívat. "Historické" části jsou ale o poznání slabší. Škoda, že Tancharoen nenatočil prostě delší verzi původního upoutávkového klipu na pokračování. ()

Reklama

Matli 

všechny recenze uživatele

Tak po dokoukání druhé řady (v kuse) můžu bez problémů říct, že diváckej svět je absolutně připravenej na MK (2015). Parádní úvod do děje, do historie základních postav a pod. Vypadá to sice na třetí řadu, ale radši bych se víc věnoval filmu než webizodám. Fatality od Kitany a Scorpiona jsou hodně dobrý. 86% PS: potěšilo, že herec co hraje Shang Tsunga v originálním filmu z 95ho hraje Shang Tsunga i zde ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

První epizoda je docela slabá. Spousta laciných zpomalovaček, uhýbání kulkám (i Neo by záviděl), málo, a ještě ke všemu těžce neinovativní souboje tělo na tělo. Na to, že v epizody mají vysvětlovat motivaci postav "přihlásit" se do turnaje, nedozvíme se tu kromě třech známých jmen nic. S hodnocením pochopitelně počkám až po všech devíti epizodách. PS: Sedmá z devíti teď vypadá jak Jacksonovo (myslím tím Michaela) dvojče. Fuj.//// Druhý a třetí díl už trochu poodkrývá něco z té motivace - Kano dostal ksicht, Cage zmlátil producenty a dostal nabídku od záhadného žluťáka (doufám, že mě nikdo nezakleje, že jsem nenapsal "Asiata" nebo něco podobnýho, prostě jen popisuju barvu toho muže) a padla zmínka o Jaxxoých pažích. Nicméně stále je to takové nemastné, neslané./// Čtvrtý a pátý díl jsou víceméně zbytečné. Pokus o kolorovaný komix se moc nezdařil, nedaří se ani pokus o epický přesah do jiné dimenze příběhu. Zato šestý díl s Raidenem je naprostá bomba. Nese se přesně v duchu MK: Rebirth, tzn. co nejrealističtější s trochou mystična. Skvělá "špinavá" atmosféra, vhodný herec, krásně syrové násilí. Tento díl je bez chyby.//// Další dva díly se Scorpionem a Sub-zerem (a Quan-chim) nestojí ani za řeč./// Sektor a Cyrax - bohužel, amatérština, kde za nějakou řeč stojí poslední souboj dva proti jednomu. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě mě mnohem víc bavily ty řeči o souboji, než samotný souboje, které nejsou rozhodně špatné, ale na Mortal Kombat poněkud realistické a nudné. Je na nich prostě vidět malý rozpočet, a ani herci nejsou očividně moc pohybově zdatní. To je pak jak nebe a dudy, když v posledním díle cvičí Dacascos, který se jako jediný nemusí spoléhat na zručného kameramana. Jako ukázka toho, kam mohl Mortal Kombat jít, je to určitě zajímavá odbočka. Tancharoen v jistých směrech talent předvedl a jako normální seriál bych si to dokázal představit, jako celovečerní film ale ne. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (18)

  • Během souboje udeří Liu Kang (Brian Tee) Johnnyho Cage (Casper Van Dien) takovou silou, že mu zarazí hlavu do země. V dalších záběrech už ale hlavu v zemi zaraženou nemá. (Duoscop)
  • V pokračování z roku 1997 měl původně ztvárnit Jaxe Michael Jai White. Odmítl roli kvůli filmu Spawn (1997). V seriálu však již roli přijal. (Mandalorian)
  • Liu Kang (Brian Tee) si v bistru zpívá píseň „Relax“ od Frankie Goes To Hollywood. (Duoscop)

Související novinky

Jak to vypadá s Mortal Kombatem?

Jak to vypadá s Mortal Kombatem?

11.03.2019

S remakem filmového Mortal Kombatu byl před časem spojován režisér Aquamana James Wan, ten ale po nějaké době projekt opustil a od té doby se toho kolem filmu moc nedělo. Tedy až doteď. Podle… (více)

Mortal Kombat nanovo a brutálně

Mortal Kombat nanovo a brutálně

02.10.2011

Režisér Kevin Tancharoen loni natočil promo video Mortal Kombat s cílem zaujmout studio Warner Bros. a ukázat, že je vhodným kandidátem na režii nového filmu. Povedlo se: studio zafinancovalo… (více)

Reklama

Reklama