Reklama

Reklama

Kamera na cestách: Sicílie

(TV film)
  • Francie Flavors
všechny plakáty
Francie, 2008, 52 min

Obsahy(1)

Sicílie leží u špičky "italské boty". Ostrov se třemi horskými vrcholy je vzdálen pouhých 150 kilometrů od Tuniska a nabízí přírodní krásy nevídané rozmanitosti. Sicílie znamená originální kuchyni, zajímavé obyvatele, kouzelné skryté vesničky a pozůstatky přebohaté minulosti. Všudypřítomná historie, dobrá nálada, vřelost a smyslnost charakterizují tento ostrov prosycený sluncem. Hned na úvod zamíříme do Palerma. Toto typické středozemní chaotické město se vymyká jakékoli definici, ale přesto je neodolatelně svůdné. Spíše než všechny památky charakterizuje Palermo jeho atmosféra, bezprostřední střet kontrastů. Město miluje změť žánrů, historie se tu mísí se vzpomínkami rodin. Lidová kultura je v srdcích Sicilanů stejně důležitá jako ta neproslulejší mistrovská díla minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument, který ukazuje téměř vše zajímavé ze Sicílie, ale místy mě to připadalo trošičku odbyté. Po shlédnutí se mi ani nechce věřit, že je to země mafiánů. Chystám se tam, tak si to natočím sám ve full hd :-) ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Nepřekvapivé a místy snad až nudné, nebojím se říci. Respektive ten, kdo viděl už pár dokumentů o Sicílii, bude pravděpodobně zklamán. ()

Reklama

Reklama