Reklama

Reklama

Pan Pip

V provincii Bougainville na ostrově Papua Nová Guinea zuří občanská válka. Jediným bělochem na ostrově je tajemný učitel Watts (Hugh Laurie), který znovu otevře školu a představí žákům Dickensovy Nadějné vyhlídky. Mladičká Matilda se ztotožní s viktoriánskou dobou popisovanou v románu a uniká tak ve své fantazii z krutého světa, ve kterém je nucená žít. Armáda tzv. Rudých kůží připravená zničit případné povstalce se blíží. Matildě se líbí Pip, proto napíše jeho jméno do písku, což odstartuje vlnu dramatických událostí. Rudé kůže se domnívají, že Pip je vůdce rebelů a chtějí ho dostat za každou cenu. Skvělý příběh o síle představivosti, kdy fikce může mít až katastrofální následky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (69)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mě na kolena dostal příběh s velmi silným životním osudem domorodých lidí v provincii, jejíž název neumím vyslovit natož napsat, někde uprostřed Tichého oceánu. Tragické drama, které se za dob nepokojů na ostrově odehrálo, ve mně téměř nastartovalo stejný žaludeční projev jako u jedné tamní dívky, která společně s ostatními musela přihlížet ... To všechno jen kvůli fiktivní postavě, strašlivému nedorozumění a zabedněnosti těch, kteří si říkali armádní vojáci. Věřím, že škoda kulky by pro někoho rozhodně nebyla ... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Tento film je velmi vysoce hodnocený u mých spřízněných duší, a proto jsem si ho vlastně pustil. Nemůžu říct, že by si vysokou známku nezasloužil, ale asi musí mít divák na něj náladu. Je to pomalý, komorně laděný a hodně smutný film a ještě když víte, že je to podle skutečného příběhu, tak o to víc je z něj úzko a čpí z něj ta beznaděj. Proto mu nedokážu dát vyšší známku, ale u mě jsou 3 hvězdičky zase docela slušná známka a artový fajnšmekr by si mohl užít. Obsazení je kvalitní, i když jsem si na Hugha musel zvykat a viděl jsem v něm stále Dr.House. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mr. Pip je překrásný film. Hodně smutný, což, nutno dodat, život holt takový občas je, ale i přesto dokáže zaujmout. Má totiž naprosto úžasnou vypovídající hodnotu. Aneb co dokáže pouhá kniha ve společnosti dnešních obyvatel státu zvaného Papua Nová Guinea, udělat. Hugh Laurie mě zde hodně překvapil. On vlastně nemusel zrovna předvádět kdovíjaké výkony, stačilo, aby jednal jako člověk. A tak také činil, stejně tak jako zbytek štábu. Výsledkem je zřejmě nejlidštější, nejsmutnější a zároveň nejkrásněji zfilmový lidský příběh, jaký jen mi film v poslední době mohl nabídnout. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Dramatický příběh na podkladě skutečných událostí z Papue -Nové Guinee, s vynikajícím Hughem Lauriem a nádhernou Xzannjah, coby žačky ve venkovské škole, kde se donucen okolnostmi, ujme výuky právě on, místní běloch, přezdívaný pan Pip.Seznámí děti všeho věku s Dickensonovou knihou a zavede je do jiného světa, který je přerušen válečnou blokádou ostrova ohledně těžby v měděných dolech......dál se dívejte.Je mi jasné jen jedno.Pro určité chlapy není škoda kulky, věřte mi. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Hrozně rád bych k tomuto filmu něco napsal; myslím, že si to rozhodně zaslouží. Ale opravdu nevím, jak se k němu přiblížit, z které strany. Tak jsem si řekl, že alespoň podpořím nějaký ze 17 uvedených komentářů, ale ani to mi nesedlo. Každopádně se dvojici Jones/Adamson podařilo udělat podobně naditý film jako jsou Dickensovi Nadějné vyhlídky. Smrtí pana Watse se film sice stává spletitým až překombinovaným, ale celkový dojem (myslím, že nic jiného se tu hodnotit nedá) je stále dobrý. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Film bol natáčaný v Bougainville, Papue-Novej Guinei a na Novom Zélande. (Scraffy)

Reklama

Reklama