Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je Massimo Teglio na podzim roku 1943 na svém hydroplánu donucen zachránit židovského uprchlíka, stává se - pravda proti své vůli - členem protinacistického odboje. Všudypřítomný německý teror, stále těsněji se plížící kolem samotného pilota, ho ale brzy přesvědčí, že nepříteli je třeba čelit aktivně. Tím spíš, že jeho někdejší zásluhy zdaleka nejsou tak rozhodující jako jeho židovský původ. Po deportaci sestry a brutálním zásahu gestapa v synagoze se Massimo za pomoci svých přátel rozhodne k odvážnému protiúderu. Jak ale nenápadně zachránit desítky lidí, když je na vaši hlavu vypsána odměna milionu lir?

Příběh odvážného pilota spolupracujícícího s DELASEM (organizací pomáhající židovským emigrantům) vychází ze skutečné události zpracované v románu Alexandera Stilleho Benevolence and Betrayal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

dogma97 

všechny recenze uživatele

To je neuvěřitelné, co se také může vyskytnout v programu ČT2. Doufám, že tuto srágoru dostala ČT jen jako bonus k nějakému skutečně kvalitnímu filmu. Inspirované skutečnými událostmi? To jo - asi jako Velký flám nebo Sedmá rota za úplňku... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ztvárnění je na Itálii vcelku slušné. Jen kdyby ten příběh jako takový nebyl spíš jedna velká pohádka než realita, na kterou se to má tvářit. Kdyby to takhle skutečně fungovalo ve válce, jako nám představují v tomhle filmu, tak by Hitler byl vcelku milý chlapík a s Goebbelsem by pravidelně chodil do místní taverny na náměstí v Mnichově, spláchnout nervy nějakým tím weissbierem. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

U mně je to solidní průměr. Ačkoliv nejsem znalý reálií Massima Teglia a jeho vyvedení židů do neutrálního Švýcarska na TV film mne překvapilo velmi solidní zpracování snímku. Nádherné dobové interiéry, vhodně zvolená hudba i nezpackané užití dobové techniky mne mile překvapilo. Děj snímku měl několik dojemných momentů a většina herců, včetně hlavního hrdiny mi přišla sympatická. Samozřejmě závěr asi neproběhl podle skutečné události...Tady to nebyl ani Velký flám či Sedmá rota jak píše níže dogma97, ale spíše Slepičí úlet :-))) Nicméně na TV film to bylo velmi slušné a film udržel moji pozornost až do konce. Beru to jako takové dobrodružné dobové drama velmi volně šmrnclé skutečnou postavou hlavního hrdiny * * * ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama