Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

S pátým dílem už je znát mírné vyčerpání ságy, vše se odehrává na mnohem menší škále než v předchozích filmech a ty situace, za nichž postavy usínají a dostávají se do spárů zabijáka, jsou velmi těžkopádné. Nejnápaditější scénou je „srůstání s motorkou“, jinak je tohle pokračování docela fádní, zbytečně příliš vážné a zdaleka ne tak zábavné, jako jsou jiné díly Noční můry v Elm Street - včetně toho bláznivě ztřeštěného snímku, který následoval po pětce. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No opět stejný scénář ten kdo v jednom díle přežije v dalším na začátku zařve. Jinak poměrně blbost scéna v blázinci ,že tam nechají ty cvoky pohromadě , jelikož by se zákonitě povraždili a ještě tam mezi nima nechají chodit mladou holku (ošetřovatelku) a ty si jí nevšímají.... No ,ale jinak je to průměr ,který se nechá. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Kids… always a disappointment..“ Freddy si fikaně zvolil novou platformu hned vedle placenty, ale my už tak nějak víme, že jej na konci dočasně přeruší něco jiného než interrupce. Všechny ty gotické, komiksové či dungeon podtóny se snaží působit temně a je tam pár zajímavých momentů (žranice stříknutá legendární scénkou ze Smyslu života a Švankmajerem a nebo grafika připomínající klip Take On Me od A-ha), nicméně uspěchané natáčení, neadekvátní rozpočet a finální sestřihání do méně násilné verze tu režisérskou vizi dosti znehodnotily. Snad bylo pro Hopkinse náplastí, že si tímto vybojoval predátoří dvojku.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Jednak je to dáno prostředím snového světa, přičemž scény z blázince patří k vůbec nejlepším, a druhak je tu několik nezapomenutelných scén, jako je jízda na motorce či kuchařská vsuvka. Navíc mi připadá, že Freddy si to tady užívá a hláškuje nejvíc v celé sérii. K pátému pokračování se vracím asi nejčastěji. 80% ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Další díl za mnou a opět klesáme níž aníž. Pětka už citelně vaří z vody, je zbytečně přeplácaná a těch pár dobrých nápadů moc nevynikne. Některé scénky jsou zajímavé (komiksová), ale spousta jiných je dost trapná (to dítě namaskovaný jako Frddy byl vrchol). Největší problém vidím ale v tom, že to pomalu přestává být zábava, prostě některý místa sou docela nudný. K dalšímu dílu už pomalu nemám sílu... /viděno na DVD: 40% a 2*/ ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Severoamerické tržby dosáhly 22,2 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Když se Alice (Lisa Wilcox) probudí z noční můry v blázinci a za ní se objeví vyšinutý pacient (Robert Englund), tak původně řekl: „Nic takového jako bezpečný sex neexistuje.“ Tato věta byla z filmu vyškrtnuta. (HellFire)

Reklama

Reklama