Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me prijemne prekvapilo, dej opet navazuje na predchozi, akorat v rolich jsou zas jiny herci, takze clovek uz ztraci prehled, kdo je prezivsi postava a kdo nova. Dej ma tentokrat i docela solidni myslenku o snech ditete, Freddy uz neni jen ten chladnokrevnej zabijak, ale soumen, takze pouzije i par oblecku a ackoliv tu neni tolik smrti, kazda je skvele propracovana, super zabavna a misty i nechutna. Tohle uz fakt zacina spadavat lehce do komedie, ale tak nejak to vubec nevadi. Jediny, co nechapu, coz je ale problem vetsiny dilu, jak muzou pubertaci, kterejm je mezi 15 a 20 a tudiz by meli bejt zvykly na kalby a podobne, tak jak muzou bejt ospaly v deset vecer, usnout pri plavani v bazenu nebo pri veceri. Ale to je detail, jinak jsem si tenhle dil paradne uzil. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem tento díl viděl poprvé jsem byl na zabíjení ve filmech zvyklí a většinou mě nepřekvapovaly.. ale tenhleten díl Noční můry se mi zdál velice nepříjemně krutý a brutální ve vraždách (proto nedoporučuji sestříhanou verzi, kde jsou tyto scény ochuzeny střihem...). Asi nejpochmurnější a nejnechutnější z celé série Freddyho Kruegera. Mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

S pátým dílem už je znát mírné vyčerpání ságy, vše se odehrává na mnohem menší škále než v předchozích filmech a ty situace, za nichž postavy usínají a dostávají se do spárů zabijáka, jsou velmi těžkopádné. Nejnápaditější scénou je „srůstání s motorkou“, jinak je tohle pokračování docela fádní, zbytečně příliš vážné a zdaleka ne tak zábavné, jako jsou jiné díly Noční můry v Elm Street - včetně toho bláznivě ztřeštěného snímku, který následoval po pětce. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Nočná múra z Elm street - Dieťa sna" - Posledný tvrdý direkt Freddyho Kruegera. Jeho nasledujúce dva údery, o ktoré sa pokúsil v ďalších pokračovaniach ("Freddyho smrť - Posledná nočná múra" a "Nová nočná múra"), boli o poznanie slabšie. No piata časť má ešte stále dosť sily. Je obdivuhodné udržať si nadpriemerný štandart počas piatich pokračovaní a pod taktovkou rôznych režisérov. "Nightmare on Elm Street" sa to podarilo. Jednoznačne je to moja najobľúbenejšia horrorová séria. ***** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Až pátým dílem začíná úpadek do té doby vcelku povedené hororové série. Děj sice navazuje na akčnější 4. díl, ale tvůrci už moc nevědí kudy dál a tak je napadne že hlavní hrdinka otěhotní a přes sny zatím nenarozeného dítěte vrací Freddyho zpátky do hry. Projistotu to celé komiksově opentlí a jede se dál. Freddy se nejprve promění v Freddybike, potom ze sebe udělá pingla a na závěr se zjeví jako Super-Freddy. Konečný účet jsou tedy 3 mrtví. 40% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo od 7. dubna do května 1989 v Kalifornii. (Varan)
  • Když se Alice (Lisa Wilcox) probudí z noční můry v blázinci a za ní se objeví vyšinutý pacient (Robert Englund), tak původně řekl: „Nic takového jako bezpečný sex neexistuje.“ Tato věta byla z filmu vyškrtnuta. (HellFire)
  • Jméno Lisy Wilcox (Alice) se objeví pouze v úvodních titulcích, ne závěrečných. (HellFire)

Reklama

Reklama