Reklama

Reklama

Film začíná shledáním čtyř bývalých nejlepších kamarádek ze školy. Jsou tu jednak, aby si trochu odpočinuly, ale hlavně oslavily těhotenství jedné z nich. Radostná oslava se zkomplikuje v momentě, kdy těhotné Angele zavolá její přítel, který jí oznámí, že s ní skoncoval. Začal totiž chodit s jednou ze tří kamarádek Angely. Těhotná Angela samozřejmě okamžitě zjišťuje, která kamarádka ji zradila a když se jí odpovědi nedostane, použije nestandardní metody. Oslava se náhle změní na teror. (LEGACY)

(více)

Recenze (39)

Flaxik 

všechny recenze uživatele

To se takhle potkaj čtyři kámošky. Jedna šeredná, druhá protivná, třetí kurva a čtvrtá čeká dvojčata. teda vlastně je jich pět, ale ta pátá nějak nezapadá, tak dostane šiškou do oka. No ony se vlastně nepotkají, ale ty tři první přijedou za tu čtvrtou na barák, mrknout se, jak jí roste panděro. No a vlastně to ani nejsou kámošky, protože se pořád hádaj a postupně z nich nějak leze, že jezdí na jednom kole, k němuž by teoreticky měla vlastnit výhradní práva ta s největším bubnem. Pak je tam hnusná hippie mužatka s dvěma pytlema na hady na hrudníku, vypracovaný zahradník a nějaký podivný úchyl. Celý děj skřípe jak nehty na tabuli a konec je natolik o hovně, že do hodnocení nejde dát víc, než ty dvojčata, o který tam jde. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Tehotná žena uvíta vo vidieckej haciende svoje odkvitajúce kamarátky a preberá s nimi vzťahové otázky typu, ktorá sa vyspala s jej chlapom? Našťastie telenovela sa z toho nevykľula. Tempo rozprávania bolo síce pomalé a atmosféra skoro žiadna, zato príbeh bol vcelku zaujímavo postavený. Do schémy takmer klasického exploitationu (trochu mi to pripomínalo filmy uvedeného žánru zo 70. rokov) tvorcovia postupne pridávali prvky gorna a splatsticku, ale tak, aby film nepôsobil lacne. A keď neskôr do toho ešte primiešali náboženský fanatizmus a démonizmus potešil som sa, najradšej by som bol, keby sa film uberal práve týmto smerom. Záporná hrdinka - fanatická Soledad (Patricia Lopez) bola žena na svojom mieste. Odporná od začiatku a na konci ešte viac! ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Krvavá, absurdní chilská zvrácenost. Z morálního hlediska jednoznačně odpad, z hlediska filmového řemesla režie obstojí (což lze vnímat ještě v prvé půli filmu), ale to není vlastně žádná polehčující okolnost. Zatím jediný chilský film, který znám, a bohužel tak zvrhlý...(Údajně inspirováno skutečnou událostí v Pirque v roce 2007). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nezávazné klábosení kamarádek, které se sešly na odlehlém statku, začne pozvolna přerůstat v konflikt v momentě, kdy paní domů zjistí, že jedna z nich by měla odletět pryč s jejím přítelem a otcem budoucích dvojčat. Když se do situace vloží příslušníci fanatické sekty, kteří pomohli Angele a očekávají příchod jejího syna-mesiáše (čeká chlapce a dívku), je na pěkný masomlejn zaděláno! Propichuje se nožem, odsekává se nožka rýčem, ustřelí se kus hlavy a spousta dalších gore chuťovek čeká nejen na nebohé návštěvnice. Běsnící vůdkyně sekty, co se začne chovat jak smyslů zbavená, vypadá jako nejzápornější postava. Ale! zdání klame, jelikož jako největší svině se začne ukazovat Angela. A proto je, milé děti, po zásluze potrestána. Balada z druhého konce světa nese mravní ponaučení o vině a trestu, jak už to u balad bývá, a navíc je v půvabném erbenovském provedení. ,,A sovy ti vyklovou oči!" Příjemně brutální... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Prumerne desivy horor o tom, jakej jsou vyhody a nevyhody mit u porodu dulu :) Hrdinka je dost nesympaticka panicka, ktere snad nikdo nepreje nic dobreho (natoz jeji nejlepsi kamaradky). No a posledni ctvrhodinka se povedla, zejmena uplne posledni scena, ktera da snad trochu smysl celymu filmu. A jeste posledni vec, co bych zminila, jsou zaverecne titulky. Slusne :) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Scénář je volně inspirován skutečnými událostmi, které se staly v Pirque v Chile v roce 2007. (hladass)

Reklama

Reklama