Reklama

Reklama

Vampire of Quezon City

  • Filipíny Aswang ng Quezon City
Horor / Thriller / Mysteriózní
Filipíny, 2006, 64 min

Režie:

Khavn

Scénář:

Khavn

Kamera:

Albert Banzon

Recenze (9)

Amynka 

všechny recenze uživatele

Je to síla! Mé temné já bylo nadšené, způsob jakým je to natočené mi připomněl můj oblíbenej film Jednorozený! Je to samozřejmě něco úplně jinýho, ale černobílý obraz zobrazující neskutečné zlo podpořené geniálním zvukovým doprovodem mi navodil podobné pocity...Scéna, kdy celý od krve bubnuje a zpívá byla luxusní!!Naprosto souhlasím z názorem, že většina lidí tohle nepobere, ale já k takovým naštěstí nepatřím:-)Tak proč nedávám plný počet? No nemůžu si pomoct, ale přeci jenom mě to nedostalo tak jak jsem čekala.. jsou jiné kontroverzní filmy, co mě vyloženě rozsekaly a tomuhle se to bohužel nepodařilo...ale i díky té čtyřce hodnocení stouplo o jedno procento:-)) ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Filipínsky ošiaľ , v ktorom je najmiernejšie len to slovíčko " Vampire ". Mestom Quezon sa potuluje vampír ( zabudni na klasického vampíra ) , ktorý si náhodne vystriháva ženy a vo svojej " rezidencii " ich náležite " upravuje " , formou zdatného mučenia ( aj krížom ), znásilňovania a...kanibalizmu. Vlastne , vyšetrovateľ Ti to povie všetko priamo do kamery. Silne pútavý B & W vizuál , skoro až autentičnosť , krvilačnosť, absolútny psycho sound ( hlavne v závere ) - to sú atribúty tejto abnormálnosti spáchanej za 3 ! dni. P.S. Videl(a) si niekedy v nejakom snímku vampíra , ktorý má náhrdelník z cesnakov a izbu plnú krížov ? Ak áno, pošli názov do pošty - xcem ho . ()

Reklama

panjosef 

všechny recenze uživatele

No Filipíny překvapily teda, touhle výborně zpracovanou temnotou. Mimořádně extrémní sonda do existence úchylného maniaka řádícího v Manile překvapí zejména mimořádně expresivní obrazovou a zvukovou stránkou, která bilancuje na rozhraní temné brutality a experimentálního filmu. Hodně věcí sledujeme polodokumentární či polosnuffovou kamerou, obraz je rozdroben na černobílá zrna extrémního bahna, které se před námi odehrává, zvuk je nahrazen citovými výjevy které místy ostře kontrastují s obrazem, některé věci jsou posazené do podoby temné vzpomínkové smyčky (viz štěkot psa) s oknama apod. Mimořádně působivý a extrémní zážitek. 9/10 ()

pivomamrad 

všechny recenze uživatele

Všem se moc omlouvám, že takhle snižuji hodnocení tohoto filmu, ale mně to fakt nesedlo. Čekal jsem něco ve stylu snuff 102, což je jeden z mých nejoblíbenějších sadist filmů, ale bohužel. Neříkám, že některé scény nejsou brutální, to ano, ale touto formou mně to spíše nudilo, než aby mě to posadilo na zadek. Někdy časem si tento filmek ale určitě zopáknu, možná budu lépe naladěn a mé hodnocení půjde nahoru. 25% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Další "dílo" spadající pro běžné diváky do naprosto neprobádaných končin nejtemnější a nejzvrácenější filmové stoky ... Takže, předem upozorňuju, raději se na to nekoukejte. Z Filipín (pro změnu ...) přichází extrémní kousek plný perverzního násilí, sadismu, mučení, úchylek a kanibalismu. Celé se to odehrává v několika místnostech, kde úchylný maniak drží mladé unesené dívky, postupně je zneužívá, mučí, vraždí a pojídá jejich orgány ... Praktiky který film obsahuje zde raději nebudu ani popisovat, protože nevím, kde až by to skončilo ... Film je v podstatě jako by takový "fake-snuff", aspoň tak vizuálně vypadá. Je to hodně, opravdu hodně podobné podobně extrémnímu brazilskému snímku Snuff 102 (2007). Má to podobný vizual, který je zde ale černobílý, podobné záběry a je to podobně tíživé. Zatímco výše zmíněný brazilský snímek spíše šokoval explicitním obsahem, tento film hraje spíše na jiné divácké emoce. Ty nejhorší zvěrstva se odehrávají za doprovodu pomalé, varhanní kostelní hudby, která je velmi líbivá, ale smutná ... Hodně podobný efekt jako u Cannibal Holocaust (1980). Film i zvyklého člověka úplně zničí a samotné finále ... uff, skutečně mi z toho bylo těžko a chvílemi jsem jen tak smutně čuměl do prázdna ... Je to SMUTNÉ!!! Je to smutný příběh o smutné existenci jednoho člověka a jeho velmi smutných skutcích ... Pouze pro hodně silné povahy a žaludky!!!!! Od 18ti let a pro lidi, kteří jsou na něco takového zvyklí. Opravdu varuju, je to hodně hodně silný kafe!! Každopádně, vizual, atmosféra, výpověď (možná dle pravdivých událostí ...) v rámci subžánru konkurence Snuff 102. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama