Reklama

Reklama

Kříž cti

  • Norsko Into the White (více)
Trailer 3

Vysoko nad drsnou norskou divočinou se po prudkém vzdušném útoku vzájemně sestřelí angličtí a němečtí piloti. Izolovaní od okolního světa musí bojovat, aby přežili krutou zimu. Ačkoliv válka z nich učinila nepřátele, postupem dní je těžké si udržet nenávist a zlobu. Skrze společnou touhu přežít se zrodí neobvyklá přátelství. Válka je po tom všem naprosto absurdní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (274)

MATADOR odpad!

všechny recenze uživatele

Zážitek popisující názor k filmu je dle skutečné události! Mám rád druhou světovou válku ve všech možných podáních. Z kladných reakcí jsem si vybral netypické norskošvédské drama o dvou skupinkách nepřátel, kterým se stane společným útočištěm jedna chatka uprostřed nicoty v Norsku. Sestřelili se navzájem, tak trpí a začíná neuvěřitelně válečné NIC! Nuda, kterou jsou už dlouho nezažil. Tupé postavy bez špetky charisma, atmosféra naprosto nezajímavá a především absolutně nicotné dialogy, které potvrzuji absurditu, celého zpracování, jinak zajímavého tématu. Největším kladem pro mě jsou závěrečné titulky, které říkají, co se stalo se skutečnými vojáky po jejich skutečném prožitku. Tak by to klidně stačilo! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $636,469▐ Komorná "vojenská" dráma odohrávajúca sa na území nikoho v malej chatke si ide po celý čas skôr v takom uvoľnenom tempe medzi nepriateľmi Nemcami a Angličanmi, občas príde na jemne vyhrotené situácii ale nič závažne, natočené celkom pútavo. /60%/ ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Již po několikáté zfilmované téma o nepřátelství, které díky vyostřeným podmínkám ustupuje svému pravému opaku. Byl jsem celkem zvědav, jak se s tím Seveřané poperou a musím říct, že odvedli víc než slušnou práci. O protiválečném charakteru už toho bylo napsáno dost, takže se jen krátce pozastavím u herců. Že je David Kross výborným hercem dokázal už v Předčítači a od té doby to jen potvrzuje. Kdo mě ale překvapil nejvíc, byl Rupert Grint, který tímto přestal být pouhým pitvořícím se podržtaškou kouzelnického učně a dokázal, že hrát umí. 80% ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Minimalistický (v dobrém smyslu), nepříliš umě vyvážený mix napětí, zábavy a optimistického pofelu, jenž je poměrně příjemnou jednohubkou. V druhé půli jsem se chechtal pořádně, akorát tipuji, že to tak nebylo úplně zamyšleno. Rupert Grint byl ve své roli překvapivě přirozený, štval mě David Kross, který ve filmech těží ze své podstaty pro dokola obdobné postavy slabomyslných blbečků. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Obyčejné vojenské drámo o přežití dvou malých kupin vojáků ve vyhrocených podmínkách. Rozhodně se nekoná žádné objevení Ameriky. Bezpečné, čitelné, ve svém vyznění zcela průhledné. Řemeslná stránka v pořádku. Postavy moc charismatu a rozumu nepobraly, jejich zbytečné hádky se po pár minutách omrzí. Celkově spíš průměr. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Německé sestřelené letadlo je bombardér středního typu Heinkel He 111. (Adrai)
  • Až na pár komparzistek ve filmu nehraje větší roli žádná žena. (Čulo)
  • Replika bombardéru Heinkel He 111 vyrobená pro film je do dnešních dnů k nalezení u silnice poblíž města Grotli. Slouží jako památník události z 27. dubna 1940. (_Irbe_)

Reklama

Reklama