Reklama

Reklama

Kříž cti

  • Norsko Into the White (více)
Trailer 4

Vysoko nad drsnou norskou divočinou se po prudkém vzdušném útoku vzájemně sestřelí angličtí a němečtí piloti. Izolovaní od okolního světa musí bojovat, aby přežili krutou zimu. Ačkoliv válka z nich učinila nepřátele, postupem dní je těžké si udržet nenávist a zlobu. Skrze společnou touhu přežít se zrodí neobvyklá přátelství. Válka je po tom všem naprosto absurdní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (274)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Příběh několika mužů znepřátelených stran, kteří uvíznou po sestřelení letadla kdesi v norské divočině, ty nádherné exteriéry stojí za zmínku, je poutavý i pěkně natočený.. Dva Britové a tři Němci (výborná volba herců) jsou přinuceni okolnostmi obývat opuštěnou loveckou chatu společně.. Počáteční napětí a vzájemná nedůvěra pochopitelná, no a strach o holý život v takto nehostinném prostředí je očividný.. Hluboce lidská protiválečná záležitost.. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Já tomuto filmu nemůžu dát jenom čtyří hvězdy.Zaslouží si pět.Švédsko a Norsko ukazáli,že umí točit filmy.Film se začíná rozjíždět už od začátku,a to sestřelením jak německého,tak i anglického letadla.Je velmi pozoruhodné,že se Němci spolu s Angličany takto sžili dohromady.Snímek nekončí moc šťastně,ale to se koukněte sami,ať tady nedělám moc spoilerů.Prostě nenápadný,ale zároveň bomba film.Hodnocení:90% ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ku podivu mi ani nevadil fakt, že ze začátku si všechny postavy vystačí jen s jednou jedinou složkou kompletní osobnosti (Hitlerofil, nemluva, arogantní drzoun), ale ok, chápu, tvůrci si zjednodušili jejich následný "vývoj" a vzájemné poznávání, které probíhá vcelku koukatelně a v rámci možnosti fajn. Sice zamrzí pár pitomostí (například [ lehký spoiler ] pokácení nosného trámu, když je ku spálení pár zbytečných stolů a stoliček, namluvě o visejících obrázech). Ovšem ač už jsem obdobný příběh viděl v xy podobách, stejně jsem se nenudil, snad jen tvůrci nemuseli místy tak tlačit na pilu ( [ spoiler poněkud větší] : např. spálení main kampfu ]). Takžéé: fajn komorní film, příjemné obsazení, dobře zahrané (Grint se krásně vymanil ze "své" role), pěkné scenérie a... A ... Prostě velmi dobrý snímek. Dvě poznámky nakonec: podle skutečného příběhu? Přidaná hodnota, proč ne. Český a Anglický překlad? Které zhovadilo to přeložilo?? Nebo mi něco uniklo? ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Občas film sedne a vlastně ani nevíte pořádně proč. Mně se tu sešli tři aspekty, které když se objeví ve filmu i samostatně, jsou pro mě lákadlem. Druhá světová válka, zasněžená divoká krajina a příběh odehrávající se na jednom místě. Z mého pohledu tahle trojkombinace vyšla náramně, stejně jako volba herců. Příběh se dal samozřejmě odhadnout, ale díky již zmíněným aspektům, není tím nejdůležitějším. Na konci stejně dojdete k pocitu, že jsme opravdu všichni lidé, tak na co furt ty války. 9/10 ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Válka států a vztahy jednotlivých lidí-nepřátel jsou dva zcela rozdílné světy. Kdyby se ti lidé znali, asi by po sobě nestříleli. V obecné rovině naivní představa, v jednotlivých extrémních situacích tohle pravidlo platí téměř bezvýhradně. Když se to umí natočit, vznikají z toho pak takovéto pěkné příběhy ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Film je založen na skutečných událostech ze dne 27. dubna 1940. Jména německých vojáků nebyla změněna, ale jména britských vojáků změněna byla. Skutečná jména britských vojáků byla kapitán RT Partridge (Davenport) a RS Bostok (Smith). (Dragoni)
  • Replika bombardéru Heinkel He 111 vyrobená pro film je do dnešních dnů k nalezení u silnice poblíž města Grotli. Slouží jako památník události z 27. dubna 1940. (_Irbe_)
  • Německé sestřelené letadlo je bombardér středního typu Heinkel He 111. (Adrai)

Reklama

Reklama