Reklama

Reklama

Kříž cti

  • Norsko Into the White (více)
Trailer 3

Vysoko nad drsnou norskou divočinou se po prudkém vzdušném útoku vzájemně sestřelí angličtí a němečtí piloti. Izolovaní od okolního světa musí bojovat, aby přežili krutou zimu. Ačkoliv válka z nich učinila nepřátele, postupem dní je těžké si udržet nenávist a zlobu. Skrze společnou touhu přežít se zrodí neobvyklá přátelství. Válka je po tom všem naprosto absurdní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (274)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

2* za film. Nebylo to špatné, ale po Hlídce v Ardenách nijak zvlášť překvapující a poněkud očekávané. Od začátku jsou oba Angláni za trdla a smolař Němec za to, že je nenechal odprásknout, v podstatě do konce filmu trpí. Třetí * jen za to, že se něco podobného, byť jen vzdáleně, mohlo a možná i stalo. Nic závratného to ale, bohužel, zase nebylo. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Minimalistický (v dobrém smyslu), nepříliš umě vyvážený mix napětí, zábavy a optimistického pofelu, jenž je poměrně příjemnou jednohubkou. V druhé půli jsem se chechtal pořádně, akorát tipuji, že to tak nebylo úplně zamyšleno. Rupert Grint byl ve své roli překvapivě přirozený, štval mě David Kross, který ve filmech těží ze své podstaty pro dokola obdobné postavy slabomyslných blbečků. ()

Reklama

Krissty 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama o tom, jak lidi dokáže změnit krizová situace. Když vás film ani po hodině a půl koukání na pět stejných obličejů nezačne nudit, pak není pochyb o tom, že si zaslouží vysoké hodnocení. Stejně tomu bylo i u mě a dokonce mě mrzelo, když přišly závěrečné titulky. Pět sympaťáků pod jednou střechou, z nichž ten nejkrásnější ještě roztomile zpívá a oplývá super hláškami, tomu se prostě nedá odolat! Angličani v podání Ruperta Grinta a Lachlana Nieboera to u mě vyhráli na plné čáře :) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tahle Norsko - Švédská laskonka mi fakt sedla. Pokud platí ,, jak na nový rok, tak po celý rok" tak se mám na co těšit! Snímek nás zavádí válečného Norska roku 1940. Anglie se snaží z důvodu přístupu k nerostným zdrojům i strategické pozici Norska zabránit Němcům v okupaci. Kdesi nad bílými pláněmi se odehraje souboj Heinkelu 111 s britskou stíhačkou Blacburn Skua od Fleet Air Arm (nedaleko Grotli). Osud tomu chce, že se po dni stráveném v pustině sejde v opuštěné lovecké chatě na úbočí hor německá osádka s dvoučlennou briskou osádkou královského námořnictva. (Stíhač Heinkel sestřelil, ale palubní střelci Heinkelu během boje těžce poškodí i stíhačku....) Rozhodně se nejedná o žádné přátelské setkání a situace je velmi často hrocena až do krajnosti díky zejména britské neústupnosti u které jsem se opravdu bavil. Všichni herci byly zvoleni dokonale. Ať už se jednalo o Skopčáky či o Brity. Je neuvěřitelné, jaké neskutečné příběhy dokáže rozehrát osud s pěti muži, opuštěnou chatou a několikadenní vichřicí za dveřmi... Ve chvíli kdy jde o kejhák, ztrácí barva uniforem smysl i důvody té či oné strany k nenávisti nepřátelství. Příběh je o to zajímavější, že byl inspirován skutečnou událostí ! Čtyři hvězdy bez debat. Milovníkům válečných filmů doporučuji rozhodně vidět. A vsadím se že si vzpomenete na Oázu (1972). * * * * * -------- PS. Skuteční letci se jmenovali Richard T. Partridges a Horst Schopis. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[SCANDI 2014] Ako by povedal Exupéry: "Len srdcom vidí človek správne, to podstatné je očiam neviditeľné." Pokrm pripravený z hlboko ľudského príbehu skupiny pilotov zo znepriatelených strán má len jednu chybu - je príliš poplatný mainstreamu, teda predvídateľný a miestami presladený. Inak bez úpravy vhodný k okamžitej konzumácii. 65% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Replika bombardéru Heinkel He 111 vyrobená pro film je do dnešních dnů k nalezení u silnice poblíž města Grotli. Slouží jako památník události z 27. dubna 1940. (_Irbe_)
  • Film je založen na skutečných událostech ze dne 27. dubna 1940. Jména německých vojáků nebyla změněna, ale jména britských vojáků změněna byla. Skutečná jména britských vojáků byla kapitán RT Partridge (Davenport) a RS Bostok (Smith). (Dragoni)
  • Německé sestřelené letadlo je bombardér středního typu Heinkel He 111. (Adrai)

Reklama

Reklama