Reklama

Reklama

Kříž cti

  • Norsko Into the White (více)
Trailer 4

Vysoko nad drsnou norskou divočinou se po prudkém vzdušném útoku vzájemně sestřelí angličtí a němečtí piloti. Izolovaní od okolního světa musí bojovat, aby přežili krutou zimu. Ačkoliv válka z nich učinila nepřátele, postupem dní je těžké si udržet nenávist a zlobu. Skrze společnou touhu přežít se zrodí neobvyklá přátelství. Válka je po tom všem naprosto absurdní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (274)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dokážu si představit, že v Americe takovej film zazdili. On totiž nabízí klasické evropsky-lidské téma, který náleží hlavně nám, Evropanům. Respektive představuje příběh z války o absurdnosti války, což není poprvé, ale ani naposled. Taková ruská Kukuška předvedla něco podobného a také se na ní hrozně hezky koukalo. Vlastně úplně stejně jako na Kříž cti. Vlastně se jednalo o hodně podobný film, což není vůbec na škodu. I u tohoto jsem nakonec skončil s pěti hvězdami. Takové příběhy by se totiž měly tesat do paměti všech. Člověk nikdy neví, kdy by se mohly hodit... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDO JSTE?“… ,,BRITSKÝ DŮSTOJNÍK A VOJÁK.“ … ,,CO TADY DĚLÁTE?“ … ,,BYLI JSME SESTŘELENI NECELÉ TŘI MÍLE ODSUD. A KDO JSTE VY?“ … ,,NEMEČTÍ PILOTI. TAKÉ NÁS SESTŘELILI“..... /// Chata v překrásný norský krajině (co to meleš – kosa je a všude leží ta bílá sračka…?), tři Němci, dva Briti. Nejdřív důraz na německej smysl pro disciplínu a britský provokace, pak (lehce) psychologická hra na to, kdo tady velí a hovory na téma válka a její smysl. Můj nepřítel trochu jinak, ale stejně tak protiválečnej komorní příběh, ve kterým se z vojáků stávaj lidi a z nepřátel přátelé. Hezkejch 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Sjíždím jen filmy inspirovaný skutečnýma událostma. 2.) Za války mi v Norsku zmizela chata (místo ní tam ležela něčí ruka). 3.) Thx za titule ,,wish_cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Námět samozřejmě zajímavý, ale vytěžit šel určitě lépe, než že si dvě skupinky vojáků budou hrát na co největší kretény, budou se donekonečna hádat o tom, kdo je za čárou, kdo má právo sedět u stolu a která strana jsou větší zmrdi, aby si nakonec zachlastali, spálili Mein Kampf a stali se nejlepšími kámoši pět minut předtím, než jedny odkrágluje - v dobré víře jednající - norskej partyzán, aby to těm druhejm mohlo být líto. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Když bojujete o přežití v drsné norské přírodě, izolovaní od okolního světa, v jedné chatě s lidmi, které byste měli nenávidět, protože to tak nastavila válka, jenomže vám dochází dřevo na topení a nemáte co jíst.. je najednou to válčení a zabíjení tak absurdní a zbytečné. Takový dojem jsem měla z celého filmu, jakoby se nám snažil říct, že válka je prostě absolutní nesmysl. A já souhlasím. Pěkně se tu mimo to prolnul britský humor a nadsázka s německou posedlostí pravidly. Přestože jsem od počátku sympatizovala s Angličany (jak jinak), v závěru se pravděpodobně nevyhnete i soucitu s "nácky". Na každé straně byli dobří i špatní lidé a tak to bylo, je a bude vždycky. Svět prostě není černobílý. Jinak musím pochválit Ruperta Grinta, i za jeho naučený liverpoolský akcent (asi jsem první, která jej umí ocenit). Vcelku se vyvedl. Herecké výkony v normě, žádný oscarový výkon se nekonal, jak byste asi u sezení a kecání v chatě čekali. Je to určitě sympatické dílo, ale podruhé by mě to dost možná nebavilo. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Občas film sedne a vlastně ani nevíte pořádně proč. Mně se tu sešli tři aspekty, které když se objeví ve filmu i samostatně, jsou pro mě lákadlem. Druhá světová válka, zasněžená divoká krajina a příběh odehrávající se na jednom místě. Z mého pohledu tahle trojkombinace vyšla náramně, stejně jako volba herců. Příběh se dal samozřejmě odhadnout, ale díky již zmíněným aspektům, není tím nejdůležitějším. Na konci stejně dojdete k pocitu, že jsme opravdu všichni lidé, tak na co furt ty války. 9/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Německé sestřelené letadlo je bombardér středního typu Heinkel He 111. (Adrai)
  • Film je založen na skutečných událostech ze dne 27. dubna 1940. Jména německých vojáků nebyla změněna, ale jména britských vojáků změněna byla. Skutečná jména britských vojáků byla kapitán RT Partridge (Davenport) a RS Bostok (Smith). (Dragoni)
  • Replika bombardéru Heinkel He 111 vyrobená pro film je do dnešních dnů k nalezení u silnice poblíž města Grotli. Slouží jako památník události z 27. dubna 1940. (_Irbe_)

Reklama

Reklama