Reklama

Reklama

Lovci zločinců

(seriál)
Trailer 2
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2011–2016), 75 h 1 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Jonathan Nolan

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

James Caviezel, Michael Emerson, Kevin Chapman, Amy Acker, Sarah Shahi, Taraji P. Henson, John Nolan, Enrico Colantoni, Robert John Burke, Al Sapienza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(103)

Obsahy(1)

Příběh bývalého agenta CIA, o kterém se myslelo, že je mrtev. Krátce poté, co se vrátí zpět do New Yorku, jej kontaktuje záhadný muž, který si říká Finch. Ten disponuje značným společenským postavením a zdá se, že ví víc, než říká.
Na vzniku seriálu spolupracoval J. J. Abrams a na scénáři minimálně několika úvodních dílů se významně podílel Jonathan Nolan, jenž sepsal kompletně scénář k Mementu. Roli bývalého agenta ztvárnil James Caviezel (Vězeň, Umučení Krista) a tajemného Finche si zahrál Michael Emerson (Ztraceni, Saw: Hra o přežití). (Bajsf)

(více)

Videa (182)

Trailer 2

Recenze (190)

Macejko 

všechny recenze uživatele

Produkcia Abrams, scenár Nolan... a vznikne z toho takáto nezaujímavá šeď, zápletkou kopírujúca Minority Report? Zúfalá televíznosť kričí z každého záberu, režijné nápady veškeré žádné, scenár ničím nepripomína genialitu príbehov, ktoré Jonathan napísal spolu s bratom Christopherom... Caviezel navyše hrá nezaujímavého, tisíckrát videného "You don´t know anything about me" traumatizovaného akčného hrdinu, ktorý iba hádže smutné pohľady (akože bolesť v duši, né?), cedí vety cez zuby a divákovi je absolútne ukradnutý. Michael Emerson a soundtrack Ramina Djawadiho sú veľmi fajn (hoci hudbe je až trestuhodne málokedy dovolené vyniknúť), ale dva osamotené klady nedokážu prebiť takú obrovskú hŕbu záporov. ()

DarkKnight 

všechny recenze uživatele

Společensko-kritický seriál, ze kterého se ve třetí sérii stal spíše dokument o vládním sledování. Jonathan Nolan zde opět potvrzuje, že umí psát a Michael Emerson se projevuje jako velice inteligentní herec, který o celém vládním sledování přemýšlí možná víc než všichni diváci dohromady. Nejoblíbenější postava: Harold Finch. Nejoblíbenější epizoda: S03E23 DEUS EX MACHINA (nejlepší seriálové zakončení série. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vedle (lepšího) Homelandu je Person of Interest další nový seriál, který konečně odráží důsledky 9/11 a pádu dvojčat v NY. Tento problém však sleduje z jiného úhlu, sleduje dopad na změnu pravidel ve sledování, nastolení paranoidních obav ze všech špatných lidí světa (nejen teroristů) a snaží se přinést divákovi pohled i na ty nejmenší účastníky procesu, pouhé lidi na ulicích. Epizodické ladění bude do budoucna problém, ale tajně doufám, že se nalezne spojující hlavní motiv (Elias?) a potáhne zajímavý seriál z pera Jonathana Nolana do pater jistých čtyř hvězdiček. Jen prosím nechme stereotyp jiným seriálům... Update: schéma pokračuje, ale náznaky tam jsou a hlavně díly baví. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Hned zkraje smeknutí a obrovský respekt. Uznávám, že nejsem až takový seriálový maniak, neviděl jsem všechno, ale viděl jsem toho dost. A POI je jediný americký seriál, který skončil dobrovolně a na vrcholu. A za to má můj nehynoucí obdiv... Ano, začíná to snad až příliš tuctově a nikdy se to objektivně na úroveň áčkového seriálu nedostane. Jednu dobu mne štvala i ta přehnaná konspirativnost, kdy jednu dobu proti sobě šlo asi tisíc tajných společností / organizací a já se místy ztrácel. Na stranu druhou jsou tu dvě nepřekonatelné devízy seriálu. Zaprvé myšlenka. Myšlenka, že si nějací lidé ve volném čase hrají na hrdiny a "jen tak" zachraňují obyčejné lidi. Protože věří, že je to správné. To je prostě super a ač je to smyšlená utopie, prostě to tak nějak hřeje u srdíčka. A princip toho, že Harold s Johnem vždy dostanou jen číslo a nevědí, zda je daná osoba "victim or perpetrator", je perfektní a hned od začátku tomu seriálu strašně přidává. No a zadruhé devíza, bez které seriál dělat nelze - postavy. Harold, John, Shaw, Fusco, Elias, Root, Greer, Carter a další, epizodnější postavy. Bezvadný. Na závěr samozřejmě happy end, ale poměrně realistický a drsný... 90% (1. série - 80%, 2. série - 90%, 3.-5. série - 100%) ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Hodnocení celého seriálu 95% Tento seriál patří mezi ty se slabším rozjezdem, ale vyplatí se počkat na další díly či dokonce sezóny. První díly jsou moc schématické. Na začátku epizody to nějak vypadá a pak přijde obrátka o 180%. Tvůrci si to asi uvědomili, a tak na konci sezóny přichází dějová linka, která je prokládaná zajímavějšími případy či flashbacky. Trend pokračuje v dalších sezónách a seriál finišuje... tramtaradá ... opravdickým koncem s uzavřením všech linek. Person of Interest je netradiční kriminálka, která se časem přerodí v akční thriller. Hrdinové jsou přes temnou minulost výhradně na straně dobra, což je osvěžující mezi přehršlí seriálů a filmů, kde ani nevíte, komu fandit. ()

Galerie (863)

Zajímavosti (37)

  • Film, který promítají v letadle ve 13. epizodě 3. série "4C", je Na sever severozápadní linkou (1959). Stejně jako seriál i tento film pojednává o sledování tajnými složkami. (Narcis)
  • Při scénách, které odhalovaly minulost Johna Reese (Jim Caviezel), byla mimo jiné města i Praha. (Ricik)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama