Reklama

Reklama

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

PŘÍMĚŘÍ - uzavřené se životem? Ta v jiném komentáři zmíněná "post-tarkovská atmosféra" -ticho, zpomalené záběry, loučení, reflexivní panoráma- je, myslím, nadsázka, spíš to vypadá, že režisérka nevěděla, jak film skončit. Některé scény jsou zajímavé, většina méně. ()

Silhouette 

všechny recenze uživatele

Hlavní cena festivalu "Kinotavr 2010", cena pro nejlepší mužskou roli pro Ivana Dobronravova. Celkem nejednoznačný dojem. Film je docela slabý, herci ve vedlejšíh rolích jsou vyloženě špatní, dialogy jsou hloupé a divné, děj nikam nevede. Na druhu stranu se filmu též něco podařilo. Především je tady sugestivně vyobrazen život v současném Rusku mimo moderní megapolisy, beznaděj, špína a bordel. Sebereflexe tvůrců až krutě groteskní, člověk si není jistý, zda by při některých scénách měl plakat nebo se smát, nejspíš oboje zároveň. Rovněž hlavní postava je zajímavá svým filosofickým fatalismem, lehkomyslnou odevzdaností absurdnímu smrtelnému nebezpečí, klidným přijetím života a různých lidí. V závěru filmu se podařilo vytvořit zajímavou "post-tarkovskou" kontemplativní atmosféru. ()

Reklama

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Impresionisticko existencialni road movie. Hlavni hrdina se vydava na cestu, aby dosel stesti, privedl si nevestu. V duchu hrdinskych eposu chce ziskat princeznu, kterou brani stvura a na konci potkava mudrce. Je to cele trosku posunutejsi nez tu nastinuji, ale to neznamena, ze nejak prehanim. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama