Reklama

Reklama

Čaroděj a bílý had

  • Čína It's Love (více)
Trailer 1

Režisér Ching Siu-Tung natočil podle staré čínské legendy fantasy film o bylinkáři, který se zamiluje do tisíc let starého bílého hada vydávajícího se za ženu. Jet Li hraje roli kouzelníka, jenž odhalí hadovu pravou identitu a bojuje o záchranu mužovy duše. (Canal+ Action)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (48)

LihO 

všechny recenze uživatele

Perfektné grafické spracovanie kúziel... zábery s efektami dodatočne nerozmazávali, takže sú ostré a celkom prirodzene pôsobiace, vďaka čomu sa na väčšinu efektov veľmi príjemne pozeralo. Geniálna hudba a sympatické obsadenie tiež spravili svoje, takže tvorcovia nasadili latku veľmi vysoko už v prvých minútach... Neskôr sa to však mení na absurdnú rozprávku o démonoch a akejsi krajine zázrakov, v ktorej pobehujú hovoriace zvieratá, nad čím som sa nedokázal povzniesť nech som sa snažil akokoľvek... Takže po skvelom úvode obrovské sklamanie... V druhej polovici sa tvorcovia zúfalo snažili emocionálne zapôsobiť na diváka, čo sa im vôbec nedarilo a v mojom prípade to skončilo smiechom na scenári, ktorý bol plný klišé úchylností. Hlavne, že som sa celkom bavil :) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na toto asijské fantasy jsem narazil úplnou náhodou a musím říct, že to nebylo vůbec tak špatné. Asi nikdy si nezvyknu na ten typicky asijský způsob hraní, který je místy až příliš afektovaný, ale budiž. Co se technického zpracování týká, tak i přes místy slabší efekty se na to dalo dívat - určitě jsem viděl horší případy. Nejvíce mě tam iritoval ten poskok, který se pomalu stával démonem, jinak mi nikdo z herců nijak výrazně nevadil (když neberu v potaz to místy nepřirozené herectví). Fantasy kousek z trochu jiného konce světa, než je člověk zvyklý, ale o to více ho doporučuji ke zhlédnutí. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřitelným způsobem přeplácané, barevně kýčovité, triky slabé a mnoha nápady/sekvencemi přímo vykrádající (Pán prstenů ani nemluvím) jiné filmy, ale ve výsledku to nebylo tak zlé. Čínská pohádka prostě musí být jiná, než ta naše, to beru a dokonce i celé to téma "lásky" na pozadí boje dobra a zla (aneb někdo je až moc dobrý a druhý zase není tak extrémně zlí, že...). Ani nejde o to, že by postavy byly nejednoznačné, to spíše naopak, ale samotné vykreslení zla jako něčeho, co je schopno lásky bude pro mnohé, stejně jako pro mě, dost zajímavý nápad. Ale podruhé ani za peníze, protože Jet Li tu leda předvede svou klidnou tvář, vše ostatní je až moc... nejedinečné:). ()

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem čekal na fantasy film plný kouzel, magie a soubojů, jenže čeho je moc, toho je příliš. Kouzel je tu požehnaně, ale čím dál ve filmu, tím větší průšvih, nemluvě o tom že by se ve smyslu zákonu gravitace, musel pan Newton v hrobě otočit a možná se zahrabat o dva metry hlouběji. Ale jinak je to v pohodě, prostě taková pohádka o lásce, plná magie a akce.60% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak hned na začátku musím na rovinu napsat, že to je hrozná volovina ... A s ještě přemrštěnou stopáží konce. Ale mě to prostě zrovna v tu chvíli, kdy jsem to sledoval, fakt sedlo ... Je to taková čínská love story, sympatičtí herci, docela v pohodě humor, vlastně zde není ani záporák nebo nějaká temná strana. Všichni chtějí konat to nejlepší a skončí to epickým wuxia soubojem na moři, kdy proti sobě Let Li a dvě démonky posílaj vlny tsunami, různý světelný výbuchy účinkem připomínající atomové bomby či "ultimátní" Jetův útok "Budhovo osvícení" (můj soukromý název, fakt vydařený, asi 1h:45m:ss). Dokonce ani ty efekty nejsou nijak úchvatný, jsou vlastně nudný, nezajímavý, zastaralý, levný, obyčejný, okoukaný ... No, přes všechnu tu kritiku, kterou potencionální diváky spíš odrazuju - pro mne to byl velmi příjemnej oddech, taková harmonie z toho šla, klid, láska, pohoda ... Souboje nějaký jsou, ale taky nic moc ... hehe ... Za mě ale ok. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (3)

  • O hlavní mužskou roli Xu Xiana usilovala zpočátku celá čtveřice herců, Ethan Juan, Peter Ho, Mark Chao a Raymond Lam. Ten roli nakonec i získal. Ethan Juan a Mark Chao nicméně v pozdějším prohlášení uvedli, že se filmové role vzdali na základě své vlastní nízké popularity na čínském území. Vizáž Petera Ho dle prohlášení nakonec neodpovídala filmařským představám. O roli tak přestal v tehdejší době usilovat rovněž i on. (Conspi)
  • Filmové natáčení odstartovalo 16. 11. 2011. Tehdy ještě nesl snímek název Madame White Snake. Během oficiální tiskové konference v době filmové produkce se objevilo filmové logo s alternativním názvem snímku, It's Love. Nicméně nebyl zanechán ani ten, neboť krátce na to, v době potvrzení oficiálního filmového distributora, snímek převzal název The Sorcerer And The White Snake. Na DVD nosičích snímek nicméně vyšel pod dalším názvem, The Emperor And The White Snake. (Conspi)
  • Snímek čerpá z tradičního čínského legendárního příběhu "The Legend Of The White Snake", který se dlouho před jakýmkoliv literárním záznamem předával jen v ústní podobě. Do této doby se legendární příběh dočkal značného množství divadelních, televizních i filmových zpracování; Green Snake (1993), Madame White Snake (1962), Madame White Snake (2005) a dalších. (Conspi)

Reklama

Reklama