Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

CSSML 

všechny recenze uživatele

Přestože se jedná o pohádku cílenou na dívky ve věku hlavní hrdinky, bavil jsem se i jako dospělý. Děti budou navíc film sledovat s napětím, o kterém jsem byl ochuzen, neboť mi od prvního náznaku zápletky bylo jasné, jak příběh dopadne. Snové výjevy z Rámájany jsou dobře promísené se skutečností, i když samy o sobě působí dost šíleně. Filmu bych vytknul jen zbytečné a nereálné vyhrocení závěru – držet se jednou rukou na mokrém kameni a nespadnou, nevím, nevím, páni tvůrci... ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že nerozumím onomu tetelivému nadšení zdejších hodnotitelů (nově recenzentů), protože jediné, o co je možné se v tomto filmu opřít, rozhodně není nereflektovaná knižní předloha v jejím již třetím filmovém zpracování, ale skvělá Lubezkiho kamera. Snímek působí jako mix Olivera Twista, Harryho Pottera a Singhova Pádu, do kterého je ještě tu a tam naroubován indický epos Rámájana. Nic proti, pohádkové okamžiky s Rámou patří k těm povedenějším, ale šablonovité postavy by asi neměly vypadat a jednat jako by vypadly z nějakého komiksu – zvláště, když filmovou předlohou je stejnojmenný román, ovšem s dějem, odehrávajícím se úplně jinde a končícím úplně jinak. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak to je sranda, protože hrubému Terkelovi pro sprosté puberťáky nebo pošahané dospěláky jsem dal stejně bonbónů, jako snovému příběhu o malé hodné holčičce, která vypráví pohádky skoro líp než moje máma. Na větší úspěch by bylo potřeba, abych byl buď já o pár let mladší anebo Malá princezna o pár let starší. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Aké veľmi dôležité je mať srdce a vedieť snívať? Malá princezná Sarah by o tom mohla rozprávať... Po dlhej dobe som objavil rozprávku, ktorá si na nič nehraje a pôsobí formou jednoduchej bájky o dievčatku a jej stratenom otcovi. Alfonso Cuarón dokazuje, že je nositeľom veľmi atraktívneho vizuálneho štýlu a ponúkol nám možnosť vybrať sa na výpravu späť do detstva. Jednoduché, priamočiare a neskutočne úprimné - okrem toho príbeh pôsobí tak akosi dickensovsky a to znamená v mojim hodnotení vysoký kredit. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka mi to moc nepřišlo, na to to působilo moc temně a nepohádkově, ale Guarón umí a výběr herců do dětských rolí byl téměř geniální, vůbec nechápu, jak je možný, že se Liesel Matthews po tomhle objevila už jen v Air force one a to byl pro ní konec, tady byla prostě skvělá a je velká škoda, že se neprosadila aspoň tak jako Camilla Belle ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)
  • Některé komparzisty ze scény se ženou prodávající květiny můžete vidět i ve scéně, kdy jsou rodiče na návštěvě u děvčat ve škole. (ČSFD)
  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)

Reklama

Reklama